Tidak perlu berhabis untuk mendapatkan kulit wajah yang gebu dan sihat jika anda rajin amalkan petua penjagaan kecantikan ini. Maklumlah, nak cantik kenalah usaha dan bila dah cantik kenalah maintain.

Untuk itu, apa kata amalkan petua yang dikongsikan oleh Huda Seman atau lebih mesra membahasakan dirinya sebagai Mak Tok. Menurutnya, untuk dapatkan kulit wajah berseri hanya menggunakan dua bahan sahaja dan menariknya kos yang digunakan untuk hasilkan sendiri ramuan tersebut cukup murah.

Jadi jom kita lihat petua ini.


“Mak Tok dah terai korang memang best weh hasil kejadiannya bile kite amalkan dan buat sendiri hasil memang puas hati. Yang mane nak muka glowing mowing meh cuba petua mak tok nie jer. Takat nak floles kan muke dan hege pon jimat meh #diykan jur.

“Hehe betul mak tok dah buat bukan tuk floles jer, jerawat ke parut jerawat atau muke blackout kalu amalkan sure cantik.

“Rasenya dah ramai yang tau kan kan. Jum kite pakat buat dan cantik tuk suami korang.”

Bahan-bahan:

1/2 biji timun

Gel Alovera

Botol kosong

Penyagat buah

Penapis teh

Cara caranya :

  1. Sagat timun dan kemudian asingkan. Perah dan ambil airnya sahaja.

 

2. Kemudian letakkan di dalam mangkuk dan campurkan dengan alovera. Kacau air timun dengan alovera hingga sebati.

 

3. Kemudian masukkan dalam dalam bekas spray dan simpan di dalam peti sejuk.

Cara pakai :

Ketika hendak tidur atau masa free spraykan sahaja ke wajah.

 

Tinggalkan Komen