Baru-baru ini, di laman TikTok, seorang wanita bernama Siti Nur Ahmad yang merupakan pemilik stesen minyak di Pendang Kedah telah mendedahkan bahawa dia menerima sampul misteri berisi wang RM1000 pada hari Ahad lalu.

Kandungan sampul itu amat mengejutkan dan pengirimnya adaah bekas pekerja di stesen minyak itu.

Pengirin talah menceritakan kesalahan yang pernah dilakukan dan ingin mengganti semula semua wang yang telah di ambil.

“Cara dia ambil duit itu saya tak dapat ceritakan lanjut, tapi sewaktu dia kerja dulu dia pernah ambil duit dan barang-barang.”

[TRENDING] Wawa Zainal Hadiahkan Rumah Buat Mak Dan Ayah Di Semenanjung

[LAYAN SELERA] Buat Tauhu Sendiri. Mudah Dan Jimat. Yang Penting HALAL

IKLAN

Jelas pemilik stesen minyak ini lagi, dia menganggap kejadian ini sebagai lumrah dalam dunia perniagaan dan berharap kisah tersebut menjadi inspirasi kepada orang luar agar bekerja dengan amanah.

“Sejujurnya saya terkejut dengan kiriman sampul ini. Mungkin pelaku rasa bersalah, dulu masa dia buat kesalahan , dia masih muda. Baru lepasan SPM, tak matang lagi.”

“Sekarang mungkin dia dah berjaya, dia boleh fikir kesilapan yang pernah dibuat dan mahu tebus semula. Mungkin dia menyesal dengan tindakannya dulu.”

IKLAN

“Iyalah sebab duit ini akan menjadi darah daging dan akan di soal di akhirat kelak. Insya Allah, saya halalkan kepada staff ini atas apa yang berlaku dulu.”

Siti turut berpesan kepada orang di luar sana agar sentiasa berpegang pada amanah dalam menjalankan tugas masing-masing.

IKLAN

“Kita kena ada sifat amanah dan tanggungjawab untuk berjaya pada masa depan. Kena percaya yang rezeki Allah it luas. Rezeki yang halal dan berkat ini sangat penting sebab ia akan jadi darah daging.” Jelas Siti yang telah mengusahakan stesen minyak tersebut sejak 13 tahun yang lalu selepas mengambil alih operasi dari ayahnya yang telah membukanya 37 tahun yang lalu.

[TIP KEWANGAN]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Pernah Tular Kasi Reward Pada Staff, Pemilik Stesen Minyak Ini Terkejut Terima Sampul RM1000, Rupanya Daripada ….

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI