Usahawan mudah bernama Hafiz Mahamad ini sering mencuri tumpuan kerana sikap prihatinnya selain tidak lokek bersedekah.

Bukan itu sahaja, beliau juga suami yang terkenal dengan sikap penyayang kepada anak dan isteri. Tidak hairanlah rezekinya senitiasa murah.

Terbaru, Hafiz berkongsi rezeki bersama keluarga yang kurang berkemampuan. Menurutnya, ramai yang mengadu dan meminta bantuan makanan dan keperluan dapur dek kerana bahana PKP yang sudah berlarutan.

“PKP lepas, walaupun terjejas tapi masih ada lagi duit pocket sikit untuk beli susu anak. Harini, untuk beli bawang dkt dapur pun mesti kena berkira kira”. Hari hari sahabat social media saya, ramai yg mengadu nasib Saya ke Flat Taman Mulia tadi, cuba kongsi sikit rezeki kepada hampir 200 keluarga.

Dalam pada itu, hatinya turut tersentuh dengan kebaikan sesetengah keluarga yang menolak tatkala diberikan bantuan. Sebaliknya meminta agar bahagian tersebut diberikan kepada keluarga yang lebih memerlukan.

“Ada 3 blok dkt situ kita usaha untuk berkongsi. Seronok sangat tengok muka mereka bahagia Ada nenek, atuk & anak anak kecik, saya beri duit raya walaupun raya lama dh lepas hehe. Penduduk dkt sini semuanya baik baik, walaupun ada yg susah tp bila kita sampai depan pintu, mereka cakap “takpa bang, saya tak jadi amik bantuan ni. Saya masih boleh makan & minum. Abang kongsi dkt keluarga yg ada anak kecik & warga emas di kawasan ni.

Selain menghulurkan bantuan makanan, Hafiz juga berkeinginan untuk membantu anak-anak dengan memberikan tab bagi memudahkan mereka belajar.

“Setiap rumah ucapkan terima kasih & doakan kami. Doa mereka yg saya dahagakan untuk kehidupan & perniagaan saya InsyaAllah saya tengah fikir untuk usaha lagi, supaya setiap minggu kita dpt kongsi dgn ramai keluarga yg memerlukan. Ada niat dihati untuk belikan tab untuk anak anak kecik yg nak belajar online.

InsyaAllah Allah izinkan nanti Terima kasih pengerusi & semua team yg terlibat tadi. Mereka banyak membantu beri senarai & ceritakan keadaan setiap rumah penduduk disini Saya hanya orang biasa yg ada keinginan sama dengan kamu untuk berkongsi.

Jujur mengakui, perkongsian tersebut bukanlah bertujuan untuk riak sebaliknya  untuk berkongsi rezeki bersama yang lain.

IKLAN

Tiada niat lain dihati selain melihat sahabat sahabat senyum. “Ini sahaja cara, untuk jernihkan lagi rezeki saya, keluarga, perniagaan & team” Doakan kami, kami nak sahabat semua sentiasa tersenyum “Kejayaan Demi Kebahagiaan”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Sumber: Hafiz Mahamad


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

 

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster.