Untuk merawat rambut yang gugur dengan cara amalkan petua dirasakan lebih mudah dan menjimatkan. Ini sebagaimana yang dikongsikan oleh seorang lelaki di aplikasi twitter. Hanya menggunakan bahan-bahan sedia ada di dapur, sudah terhasil ramuan petua untuk melebatkan rambut dan dikatakan berkesan. Jadi jom kita lihat bagaimana dia menghasilkannya.

Cara untuk membuatnya cukup mudah, menurut Ahmad Hunain hanya memerlukan tiga langkah sahaja .

Langkah 1 : Potong kecil beberapa biji buah limau purut


Langkah 2 :  Masukkan limau purut dan 1 mangkuk santan ke dalam blender. Kemudian kisar halus.


Langkah 3 : Kemudian masukkan dalam bekas ais kiub dan letak dlm freezer selama 6 jam.

Cara penggunaannya bila sudah beku bolehlah ambil ketulan tersebut dan sapu sahaja di rambut dan kulit kepala. Amalakan dua minggu sekali dan akan lihat kesannya.

Sumber : Twitter @Hunain_

 

ARTIKEL MENARIK:“Tak Nak Beli Kereta Mahal Dah. Serik….”-Dr Ni Kongsi Pengalaman Beli Kereta Bebankan Poket, Habis Duit Gaji!

LAGI ARTIKEL MENARIK :“Rumah Persaraan Sebaiknya Kecil & Setingkat Sahaja”-Dr Azizul Azli Jelaskan Cara Nak Persiapkan Rumah Persaraan!

IKLAN

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

Yuran hanya RM30.00 sahaja terhad untuk 50 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN