Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wrgamaya Kagum

Tular video sekumpulan pemuda embersihkan sungai yang penuh sampah sarap. Video yang berdurasi 1 minit 37 saat mendapat pujian ramai wargamaya.

Malah ramai berasa kagum dengan sekumpulan pemuda ini kerana tidak kekok dan geli untuk membuang sampah sarap di dalam sungai berkenaan.

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum

Difahamkan usaha itu dilakukan oleh pemuda dari Indonesia telah meraih tontonan sehingga 18.3 Juta, melalui kapsyen ringkas penuh retorik bahawa ssungai hanya ada batu, air, ikan, dan tumbuhan, bukannya sampah.

Daripada video tersebut memang jelas nampak sekumpulan ini mengeluarkan sampah dari sungai berkenaan. Seperti yang kita ketahui, pembuangan sampah kedalam laluan air seperti anak sungai boleh menimbulkan masalah banjir atau memburukan lagi keadaan banjir disesuatu kawasan disebabkan longkang-longkang atau anak sungai yang mengalirkan air keluar dikawasan itu tersumbat oleh sampah sarap.

IKLAN

Tidak diketahui lokasi aktiviti berkenaan, namun usaha mereka harus mendapat pujian ramai.

SEBELUM 

Bukti menunjukkan sungai yang penuh dengan pembuangan sampah.

Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum

SELEPAS

Bukti sungai yang telah dibersihkan oleh sekumpulan anak muda ini.

Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum

IKLAN

VIDEO

 

@pandawaragroup disungai hanya ada batu, air, ikan, dan tumbuhan, bukan sampah #pandawara #onedayonetrashbag ♬ Given Up – Linkin Park

 

BUKAN CONTENG BIASA-BIASA TAPI LUAR BIASA!

Biarpun ia sekadar content, namun ia bukan lakonan semata. Ini terbukti apabila memaparkan video sebelum dan selepas pembersihan sungai berkenaan.

IKLAN

Meninjau di ruangan komen, wargamaya kagum usaha mereka. Bukan conteng biasa-biasa tetapi luar biasa!

Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum

Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum

Sumber: @pandawaragroup

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Bersihkan Sungai Kotor Penuh Sampah, Sekumpulan Pemuda Ini Bikin Wargamaya Kagum

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI