Siapa yang tak kasihan bila melihat pasangannya yang berasa tidak selesa, asyik terbersin  setiap pagi tanpa henti akibat menanggung rasa alahan resdung.

Bagi yang mengalami masalah ini, kegatalan muka dan kepala ditambah dengan bersin bertubi-tubi serta tidak terkawal buat sesiapa pun rasa resah dan tertekan.

Akibat daripada ini mata akan menjadi bengkak dan sembab lebih-lebih lagi ketika hendak pergi kerja. Itu belum masuk lagi rasa gatal di seluruh muka terutama kening dan hidung. Inilah kesusahan yang terpaksa di lalui oleh mereka yang mengalami masalah resdung teruk.

Ada yang mengamalkan bedak resdung namun petua ini boleh juga anda cuba. Jika bersesuaian dengan kulit muka anda, insyaallah masalah resdung akan semakin berkurangan.

Redakan Resdung Pasangan Dengan Ramuan Ni!

IKLAN

BAHAN-BAHAN:
8 biji limau nipis
10 helai daun pandan

Caranya:

1. Hiris daun pandan halus seperti membuat bunga rampai.

IKLAN

2. Kemudian perahkan limau nipis ke dalamnya. Gaulkan hingga rata dan sebati.

3. Sapukan pada keseluruhan muka terutama pada kawasan muka yang gatal. Biarkan seketika.

Apa yang anda perlu tahu, jika petua ini bersesuaian dengan anda, tak sampai lima minit, ulat resdung akan keluar melalui kulit muka. Kawasan paling banyak adalah melalui kening dan juga hidung.

IKLAN

Jangan terus berhenti sebaliknya lakukan petua ini berkali-kali. Disyorkan buat tiga kali seminggu supaya nampak cepat hasilnya.

Antara waktu yang paling mustajab untuk melakukan rawatan ini adalah antara jam 10 pagi hingga 3 petang. Anggaran waktu ini dikatakan adalah waktu virus sedang aktif. Jadi usahakan buat sekitar jam ini.

Namun kalau tak ada masa, boleh juga melakukannya di malam hari. Malah yang anda nak tahu, campuran dua bahan ini juga boleh disimpan di dalam peti ais tetapi keberkesanannya sedikit kurang berbanding yang masih baru.

Selamat mencuba!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI