Open wardrobe semakin popular sejak ia mudah diuruskan dan bajet untuk menghasilnya tidak mahal.

Lebih menarik, pakaian digantung di satu tempat dengan ruang yang luas. Ia hanya ditutup dengan kain langsir. Jadi ruang kelihatan kemas.

Konsep ini tidak menggunakan almari yang besar. Ia hanya menggunakan palang atau rod yang panjang digantungkan pada dinding untuk menggantungkan pakaian.

Menarik dengan perkongsian puan Niarsly Hazwan mengunakan konsep open wardrobe. Hanya DIY dengan modal RM250 sahaja beliau dapat jimat beribu ringgit daripada membeli almari bersaiz besar.

Seterusnya ikuti perkongsian ini.

Open wardrobe bajet under RM250.

Saya sakit mata tengok baju bersusun banyak camni. Jadi kita letak curtain kat open wardrobe supaya mata tak sakit. Semua pakai barang IKEA kecuali hanger ja.

Modal murah saja.
Bajet tak tinggi plus boleh isi banyak baju berbanding letak almari. Actually saya nak tambah lagi part atas sekali tu nk letak hanging rack tapi tunggu next budget plak la.

Pastu nak letak box kt lantai tu utk simpan barang-barang jarang guna. Tunggu nanti lah dah complete semua saya update lg hihi .

Ini idea open wardrobe daripada Ikea. 

IKLAN

Keluarga: Wow dapat jimat banyak. DIY yang mudah dan jimat! 

Sumber: Niarsly Hazwan

Bacaan lanjut: Pengalaman 20 Tahun Bancuh Air Minuman, Gadis Ini Tunjuk Demo Buat Air Milo Kaw, Tontonan Hingga 1.3 Juta!

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

IKLAN

Yuran hanya RM20.00 sahaja terhad untuk 30 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

sini: http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club