Siapa sangka ketika dilanda bencana banjir, pelbagai harta benda musnah.

Menarik dengan perkongsia ini, seorang pengguna facebook berkongsi info bahawa ada plastik yang digunakan untuk balut kereta ketika banjir.

Namun keberkesanan pembalut berkenaan tidak diketahui berkesan atau tidak masih belum dinyatakan dengan jelas.

Nampak dah aritu org dok post suruh balut keta mcm ni, igtkan main2 ja.

Rupa-rupanya memang betul! Plastik balut keta ni memang ada jual dkt Shopee.

Lepas balut tu jgn lupa ikat mati tau, jgn ikat tepi pulak..

Korang bolehlah beli prepare kot2 kecemasan nanti boleh try balut keta mcm ni
https://shp.ee/kn7kp6h

IKLAN

Sumber: Trezz Diya

IKLAN

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club