Apabila memikirkan menu untuk masakan seisi keluarga, kadangkala ibu ketandusan idea untuk memasak. Apa kata,menu hari ni para ibu cuba menu masakan daging black paper berapi yang mudah cara penyediaan. Jom kita lihat cara membuatnya.

Daging Black Pepper Berapi

1/2 kg daging dipotong nipis
3 sudu besar sos black pepper
2 sudu besar bawang besar+putih blend
2 sudu kecik serbuk black paper
Garam secukup rasa
1 sudu kecil gula
1 sudu kecil serbuk kunyit

Cara-cara :

kacau bahan semua sehingga sebati ..Gaul semua bahan

Tambahkan dengan air..Tutup kuali dgn penutup dan biarkan daging tu empuk

Bila daging dah kering macam tu, masukkan bawang besar dan halia yg di mayang, cili padi, terpulang sama ada korang nak potong atau letak sebiji2 mcm tu cili padi.

l

Kredit: Resepi Orang Kampung

Tinggalkan Komen