Siapa yang tak kenal dengan influncer yang mencipta fenomena ‘emmelo’ yang tular di media sosial kan? Baru-baru ini ramai yang terkejut dengan kisah seorang selebriti tiktok yang sinonim dengan kontennya berkenaan nostalgia zaman kanak-kanak 90-an yang begitu relate dengan rakyat Malaysia, Muhammad Ryan Fahmi Bakery. 27 Tahun.

Ryan ‘Emmelo’ Terima Hampir 300K Gift Bersamaan RM10k Dalam 1 Malam! Siapa Sultan Pemurah?

Beliau telah membuat live dan telah menerima gift yang bertalu-talu yang mempunyai nilai yang mahal daripada sorang pengikutnya, Sultan Pemurah.

Nilai yang diterima hampir RM10k dalam satu malam. Reaksi yang bercampur-baul setelah terima gift tersebut bagaikan rezki yang terpijak. Ryan seolah olah tidak percaya dan tidak mampu berkata setelah menerima gift ‘singa’ dan gift yang mahal-mahal dan hanya mampu mendoakan agar dimurahkan rezki si pemberi.

Ryan ‘Emmelo’ Terima Hampir 300K Gift Bersamaan RM10k Dalam 1 Malam! Siapa Sultan Pemurah?

Salah seorang pengguna facebook memeriksa harga gift tersebut yang bernilai setiap 1 gift bernilai sehingga 2 ribu ringgit. Justeru dia memuji Ryan Bakery kerana bijak memanfaatkan platform media sosial untuk menjana pendapatan.

Buat yang tidak tahu fungsi Gift atau sticker itu, dia seperti satu pemberian yang diberi oleh followers yang terhibur dengan kontennya, ia boleh diconvertkan kepada RM.

IKLAN

Ryan ‘Emmelo’ Terima Hampir 300K Gift Bersamaan RM10k Dalam 1 Malam! Siapa Sultan Pemurah?

Keseluruhan gift yang diterima itu hampir mencecah RM1049.90 fuh! betul-betul pemurah si pemberi tersebut menghadiahkan gift semahal itu. Hal ini juga menibulkan tanda tanya pada netizen tentang si Sultan Pemurah namun Sultan Pemurah tersebut sedikit pun tidak mendedahkan identitinya yang sebenar dan begitu low profile.

 

Meninjau pada ruangan komen Twittter ada yang menyatakan pemilik akaun Sultan Pemurah tersebut ada yang menyatakan anak Dato Seri Vida, Kacak. Tapi masih lagi menjadi teka-teki rakyat Malaysia sehinggalah pemilik akaun itu sendiri yang reveal kebenarannya.

IKLAN

Ryan ‘Emmelo’ Terima Hampir 300K Gift Bersamaan RM10k Dalam 1 Malam! Siapa Sultan Pemurah? Ryan ‘Emmelo’ Terima Hampir 300K Gift Bersamaan RM10k Dalam 1 Malam! Siapa Sultan Pemurah?

 

sejurus dengan hal yang tidak dijangka itu Ryan Bakeri terus menghubungi tunangnya dan memberitahu bahawa beliau baru dapat duit kahwin dan jangan hubunginya kerana sedang bersiaran langsung.

IKLAN

Ryan ‘Emmelo’ Terima Hampir 300K Gift Bersamaan RM10k Dalam 1 Malam! Siapa Sultan Pemurah?

“umi,kita kawin umi! kita kawin! walid dapat gift banyak umi, boleh buat duit kawin. walid work dulu ya, jangan call sekarang walid tengah siaran langsung”

@ninetailamir92 #sultanpemurahtakrilex #ryanbakeryxterkata #viewpontakrilex ♬ original sound – MONKEY’D’LUFFY

 reaksi beliau sangat bersahaja dan menghiburkan para penonton yang ada di livenya.

Selain Ryan, Sultan Pemurah turut memberi gift yang berharga mahal kepada orang lain juga. niat beliau hanyalah untuk support tiktokers secara random.

sumber : Roti kaya, Tiktok ryanbakery

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI