Selebriti membuat kerja-kerja kebajikan baik melawat rumah anak yatim, orang susah mahupun menganjurkan jualan amal adalah perkara biasa yang kita lihat. Termasuklah juga membuat lawatan ke hospital bagi menghiburkan kanak-kanak yang sakit.

Neelofa antara selebriti yang berbuat demikian baru-baru ini. Biarpun sentiasa sibuk ke sana ke mari atas urusan kerja, namun anak kelahiran Kelantan ini berkesempatan ‘mencuri masa’ untuk berkunjung ke  Hospital Kuala Lumpur bagi melawat pesakit cilik yang menghidap kanser.

Antaranya adalah Adik Alif yang merupakan peminat setia Achey. bahkan, di dalam video yang dimuat naik oleh Neelofa di dalam komennya ada menyeru nama Achey memberitahu adik ini adalah peminat setianya.

Adik Alif turut mendendangkan lagu ‘Yang Teridah’ nyanyian Achey dan itu menimbulkan sebak di hati tetamu yang mendengarnya.

Menerusi kapsyennya, Neelofa amat berterima kasih kepada @lajuiceria kerana turut serta di dalam program csr khas ini.

@acheykintangkintung , adik Alif nak jumpa Achey ! He’s your biggest fan.

“Saya gembira dapat menghabiskan hujung minggu dengan peminat sayang dan para pejuang kecil ini yang sedang  bertarung melawan kanser di HKL.

“Saya datang untuk menghiburkan mereka tetapi pada akhirnya menghiburkan mereka yang menghiburkan kita semua.”ujar Neelofa.

 

P/S : @acheykintangkintung , adik Alif nak jumpa Achey ! He’s your biggest fan ??

Paparan video yang dimuat naik oleh Neelofa mendapat pelbagai reaksi dari pengikutnya. rata-rata meluahkan prasa sebak dan terharu selain mendoakan semoga pesakit cilik ini diberi kesembuhan atas penyakit yang mereka hidapi.

Semoga Allah Memberi Kesembuhan

asmwtiSemoga adik nih cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan,amin❤❤❤

cedoilawinTerbaik.. .. hppy kn lah org yg tgah menderita skit doakn lah bnyk2 moga cepat sembuh amin

haza_myazara??????? terbaik @neelofa… tersentuh hati tgk adik ni.

IKLAN

zaireruby???..semoga Allah memberi kesembuhan pd adik Aliff n kanak2 yg lain..aamiinn

zaitunalibasaKalau semua artis dapat lapangkan waktu melawat pesakit di hospital sebagaimana Neelofa ni alangkah gembiranya mereka (pesakit tu)

noorlinasGood job! Always great to give back to society..

lofa.putrajayaBesttt sangatt suara adik ni.. Gws dikk.. Thanks hiburkan kami td.. InsyaAllah kak @neelofa mimpi kan korang2 kt ward td?. Smpai ni teringt si comell 4 tahun tu.. Hope kita bole repeat lg lps ni.. ❤❤❤

Bahkan, ada yang memuji penampilan Neelofa yang bagi mereka cukup manis dan seolah-olah ‘Neelofa’ yang dulu.

IKLAN

Neelofa Yang ‘Dulu’

fifie_jane@neelofa mmg lawa pakai bawal mcm ni..nampak lembut sgt muka dia..terselah kecantikan sebenar..keep it up lofa??

sulis513Seronok hati tengok kk lofa pakai style camni … ??

sharifahalhadaddMashallah long time I havenot seen the old neelofar. A million likes for this!!!

atyqalyanaNeelofa kan cantik pakai macamni simple je. I adore u kahkah

Sumber: IG neelofa