Hubungan adik-beradik sememangnya satu hubungan yang tidak akan putus sampai bila-bila. Pastinya kasih-sayang yang ditonjolkan sangat bermakna sepanjang hayat.

Sejuk perut ibu yang mengandung apabila adik beradik saling membantu dan sepakat.

Kisah inspirasi ini begitu menyentuh hati apabila seorang adik sanggup mendermakan buah pinggangnya kepada kakak tersayang.

Umum mengetahui penderma akan dibedah terlebih dahulu untuk mengeluarkan buah pinggang dan organ berkenaan akan dipindahkan ke bilik pembedahan lain untuk dimasukkan ke dalam badan penerima.

Malah sebelum itu, penderma harus melalui beberapa siri pemeriksaan yang ketat bagi memastikan mereka benar-benar layak dan bersedia mendermakan organ itu.

Sebagaimana perkongsian ini, puan Norhamira Norhamira Mohamad mengimbau detik adiknya mendermakan buah pinggang kepada dirinya. Juga meluahkan rasa syukur diberi kesihatan yang baik setelah tiga tahun menjalani pembedahan pemidahan buah pinggang.

Moga kisah ini menjadi lambang kasih sayang adik beradik yang menyayangi sampai bila-bila.

Alhamdulillah3 . Happy Kidneyversary yang ke 3 , K. Long & adik K. Long Abecik Hafis Firdaus.

3 tahun dah buah pinggang yang Abecik derma berkhidmat dengan baik bersama K. Long.Semoga kami berdua yang ada satu Kidney sihat walafiat .
# Panjang sikit ye coretan kali ni.

Allahu, setiap kali teringatkan pengorbanan Abecik sanggup derma satu buah pinggang ke K.long ,selalu mengalir air mata dan bersama k. Long titipkan doa buat Abecik, Isteri ,Ikin Noor Ashikin Ibrahim yg selalu support dan anak2.

Terima kasih En. Suami Zamri Zulkifli ade selalu untuk Isteri Abg ni. Terlalu byk pengorbanan Abg jaga isteri Abg masa sakit. Cinta sampai Syurga.

Terima kasih jgk buat Ma tersayang.. Ada selalu teman anak sulong Ma yang manje ni. Al-Fatihah untuk arwah Abah tersayang . Juga buat Ma & Abah Mertua. Kasih sayang buat menantu ni dah macam anak sendiri.

Juga terima kasih buat adik2 tersayang dan  adik2 ipar2 tersayang Kedua2 family banyak tolong k. Long / k. Mira Buat Kedua2 family tersayang selalu support dan mai jenguk dan ada yang jaga k. Long /K. Mira di Ganu masa tu..

Penghargaan juga buat Doktor2, semua Staff Nurse di HSNZ dan HKL yang merawat dari Mira dialisis,Transplant.. hingga sihat sekarang. Sayang semua.
X lupa sayang dan kasih buat sahabat2 , jiran2, dan semua yang sentiasa membantu dan mendoakan Mira/k. Long.

Alhamdulillah Terlalu banyak kasih sayang untuk ditulis. Semoga Allah memberi kebaikan,kesihatan dan keRahmatan buat kita semua. Love

Sumber: Norhamira Norhamira Mohamad dan Hafis Firdaus.

Bacaan lanjut: 

IKLAN

Seakan Memberi Tahu Tidur Tak Cukup Setelah Bergelar Ibu, Neelofa Kongsi Kapsyen Ringkas, Tapi Ini Komen Netizen.

Nak Halau Monyet Masuk Kebun, Ular Sawa Nampak ‘Real’ Hanya Guna Tayar Terpakai, Netizen Kagum!

Nak Kos Murah Bila Nak Ubah Suai Rumah, Perunding Kewangan Ini Bagi Trik Mudah Kena Tahu, Baru Boleh Jimat!

Hanya Guna Baja Bancuh Sendiri, Pokok Limau Kasturi Berbuah Lebat Sepanjang Tahun!

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

IKLAN

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil:Pening kepala melihat telatah adik-adik BK kumpul marshmallow tapi kecoh satu kampung dibuatnya. Agaknya siapa yang menang cabaran kali ini? Mari kita saksikan.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara
Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/