Kisah anak penyampai radio dan juga bintang maharaja lawak Mega , Chot dari Kumpulan XOXO yang menghidap penyakit jantung membuatkan ramai yang bersimpati dan mendoakan supaya Baby bernama harraz kembali sembuh.

Namun kuasa Tuhan mengatasi segalanya. Mungkin Dia punya perancangan lain. Belum puas ibunya, Siti Zafirul  memeluk dan mendukung, anak kesayangannya itu dijemput Ilahi. Berita kematian Baby Harraz diketahui ramai usai ayahnya, Cho memuat naik berita tersebut dia laman instagramnya.

Menurut Chot, anaknya, Muhammad Sher Harraz Hazmeer telah bertarung melawan sakit jantung sejak dilahirkan hingga ke hari ini.

Kisah baby Harraz bukan sahaja mendapat reaksi dari netizen, bahkan rakan artis turut mendoakan dan menghulurkan salam takziah buat ibu bapa ini. Antaranya termasuklah Ozlynn Wati menerusi catatannya di laman instagram. Menurut Ozlynn, beliau dan suami Johan telah berkunjung ke hospital sebelum itu bagi melawat baby Harraz.

“Sejujurnya hati nih memberontak nak sgt bertemu baby harraz.. sehari demi sehari, alhamdulillah.. Allah permudahkan semalam.. tp bila kaki melangkah masok ke nicu hosp besar melaka.. ibu Harraz sedang meriba baby harraz tp air mata laju jatuh..

“Perkataan pertama yang dgr.. “doctor suruh standby.. anytime je” Allahu, luruh jantung aku sbg seorg ibu.. hati rasa berat seolah x boleh bernafas seketika,” tulis Ozlynn di kapsyennya.

Menurut cerita isteri Chot, selepas melahirkan Harraz, Zafirul tidak berpeluang untuk memegang anaknya itu. Namun, semalam dia berpeluang meriba dan memeluk bayinya itu.

Perancangan Allah mengatasi segalanya. Belum puas si ibu mendukung anaknya itu dijemput Ilahi.

IKLAN

Sampai la dpt msg pg td.. salam, abg dan akak.. baby harraz dh meninggal.. x sangka akak dgn abg org last dia jumpa. betul semlm baby harraz mmg nmpk lemah dh.. tp dia bukak mata bila aku ckp, harraz mama dtg nih.. 2 kali dia bukak mata besar tgk papa jo n mama lynn dia.. papa jo ckp harraz kalau nak “tido” tdo la syang.. Dan hari nih….? takziah @chotxoxo dan isteri.. dia menanti kamu di syurga.” tulis Ozlynn dikapsyennya.

View this post on Instagram

Ya Allah, hebat betul ujian yg kau berikan pada pasangan nih.. sejujurnya hati nih memberontak nak sgt bertemu baby harraz.. sehari demi sehari, alhamdulillah.. Allah permudahkan semalam.. tp bila kaki melangkah masok ke nicu hosp besar melaka.. ibu Harraz sedang meriba baby harraz tp air mata laju jatuh.. perkataan pertama yg dgr.. “doctor suruh standby.. anytime je” Allahu, luruh jantung aku sbg seorg ibu.. hati rasa berat seolah x boleh bernafas seketika.. baby harraz lahir pada 13 june dan baby moleiq pada 17 june.. mereka sebaya.. ibu harraz ckp.. “kak lepas lahirkan dia sya x dpt pegang dia langsung.. semlm baru dpt.. sya x boleh stay dgn baby.. “ aku terus terfikir.. ya Allah, sepanjang berpantang ibu sorg2 baby xde di sisi.. sakit… ye sakit… kita nih kdg baby bgn tersedar pon kita mcm berat sgt nk bgn.. bila dgr cite chot dgn isteri semlm.. mcm2 aku fikir.. smp la dpt msg pg td.. salam, abg dan akak.. baby harraz dh meninggal.. x sangka akak dgn abg org last dia jumpa????.. betul semlm baby harraz mmg nmpk lemah dh.. tp dia bukak mata bila aku ckp, harraz mama dtg nih.. 2 kali dia bukak mata besar tgk papa jo n mama lynn dia.. papa jo ckp harraz kalau nak “tido” tdo la syang.. Dan hari nih….? takziah @chotxoxo dan isteri.. dia menanti kamu di syurga.. ❤️

A post shared by Johan & Ozlynn (@jozlynnhanania) on

Kita hanya merancang, yang menentukan adalah Dia Di Atas. Kalau sudah dikata Kun Fa Ya Kun, pasangan ini reda dengan apa yang berlaku. Rata-rata netizen memberi kata semangat dan menghulurkan salam takziah buat mereka.

ain_ya_nunAllahu akhbar, baby harraz anak syurga, beruntung ibu bapanya. Semoga Allah swt kurniakan kekuatan dan ketabahan untuk ibu bapa baby harraz atas ujian ini.

IKLAN

azlinhazel_Innalillahiwaiinalillahirojiun.. Saya mengikuti kisah adik Harraz dari awal dan saya sebagai seorang ibu bangga dengan ketabahan kedua2 ibubapa ini. Adik Harraz sangat kuat. kebetulan nama anak aunty juga Harraz.Aunty doakan semoga adik Harraz teruskan bermain2 di alam syurga yang sudah tersedia nak.. Doa untuk adik Harraz takkan pernah putus.Buat kedua pasangan chotxoxo dan isteri semoga terus tabah ujian yang diberi oleh Allah SWT.. Al fatihah

norrozaliantiSedeh sangat bila tengok .. tmbh bila tngok video baby syurga ni… keluar airmate menangis teresak2.. xmampu nk tngok smpai hbis… paham sakit nye tu macam mane… perasaan seorang ibu… semoga mommy & daddy baby syurga kuat dan tabah ye .. alfatihan ????? @jajafieyrul @chotxoxo

ellakiemSy dpt rasakan mcm mna kehilangan ank yg baru lahir..mmg xdpt nk trma mulanya tp mcm mna pun redha la penguat semangat…insyallah ank awk menantikan ibu ayahnya….salam takziah

cikmatulAllahuakbar.. Takziah bt famly bby harraz.. Senama ank sy.. N dilahirkan sama birthday dgn sy.. Semoga tenang disana wahai ank syurga♥

jaynazif_officialInnalillahi wainna ilaihiroji‘un. Salam takziah buat keluarga arwah baby Harraz. Baby tunggu mama dan papa di syurga.

Sumber: IG jozlynnhanania