Lama tidak dengar cerita pasangan ini. Suatu ketika dahulu kisah  sang suami menjadi viral selepas muncul juara di dalam program realiti  Akademi Fantasia Musim Ke 3.

Baik kanak-kanak sehingga ke orang dewasa  mengenalinya, malah penangan sang suami menjadi sebutan sehingga tercetusnya fenomena Tsumawi.

Tidak sekadar itu, apabila beliau mengambil keputusan mengakhiri zaman bujangnya, timbul kontroversi yang menyebabkan beliau mula hilang populariti.

Lama-kelamaan kelibatnya mula hilang dan Mawi yang terkenal dengan tagline Mawi Morld  bagaimana pun  selesa tampil low profile dan kini menjadi juruhebah bagi stesen radio.

Namun semalam, pasangan Mawi atau nama sebenarnya Asmawi Ani dan Ekin atau nama sebenarnya Nora Asyikin Rahmat  menyambut ulang tahun perkahwinan mereka yang ke 10.

Akui ibu kepada seorang cahaya mata ini, dia pernah ditimpa dengan dugaan yang berat selepas mengahwini juara Akademi Fantasia 3 (AF3), Mawi 10 tahun lalu.

Ini termasuklah difitnah serta dilabel sebagai seorang ‘kaki kikis’ serta ‘kaki bomoh’ oleh masyarakat ketika itu.

Namun Ekin bersyukur kerana rumah tangganya dapat bertahan dan bahagia hingga ke hari ini kerana Mawi atau Asmawi Ani seorang yang penyabar dan penyayang.

IKLAN

“Alhamdulillah dah 10 tahun bersama x terasa, MasyaAllah tq@cahayaasmawi sbb byk mengajar i erti kesabaran dan kawal? baran hahaha.. Syukur walaupun byk suka duka yg dtg kita tetap chill n senyum jer ek ?..

“Touching tgk gambo ni ?? Masa ni macam2 dugaan, halangan dan fitnah manusia lempar pada aku sehingga ada yg melebelkan aku kaki kikis la, kaki bomoh la hahaha.. ayooo camna la org2 tu semua nk mintak maaf ek atas fitnah2 dieorg ermmn ?? Serammmm..

“Nway Happy Anniversary to my beloved one @cahayaasmawi semoga awk sentiasa ada dgn saya sampai keakhir nafas saya yek hehe Amin? ❤️ ailabbiu..

IKLAN

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 20 Disember 2008 dan mereka dikurniakan seorang anak bernama Cahaya Malaika, 6 tahun.

Rata-rata kagum melihat kekuatan Ekin dan mendoakan agar mereka kekal bahagia hingga ke akhirnya.

arm_aiyien Happy anniversary kak ekin n mawi … mawi world idola kami tuu …? hihihi … mcm2kan kak mlut org ni ske fitnah … yg penting Allah tau niat kita … soal jodoh pn kita xboleh nk pertikaikan … semuanya hak Allah … ape2 pn kak ekin … semoga kekal hgga ke jannah … ?

akak_coklat_viral_jb Happy anniversary bos yg cantik @ekinmawi@cahayaasmawi ? semoga ia kekal hingga ke jannah ❤ bia kan mulut bawang mengata bos. Org yg kenal je akan tahu bos mcm mne ap2 pun all the best untuk abg mawi pun semoga d permudahkan segala nye ?

kyranajwa @ekinmawi mulia & baik hati kak ekin niee…da laa cantikk.. mmg admire giler dlu kt sis.. smogaa Allah melindungi dan merahmati hidup kak ekin sekeluarga….???

kamaroswati Dugaan2 itulah yg mguatkan cinta dn kshsyg ekin dan mawi ..in sha Allah akan terus teguh dan WORLD smo bila2 ♥

namakumelati Dulu ade beli mjlah masa ekin n mawi kawen,rasa cm bru beli je mjlh tu rupenya dh 10tahun @ekinmawi

muslihamid Kami pun fikir mcm tu @ekinmawi kwen dgn mawi ok sbb ekin pun bijak blh jgk urus mawi masa tu mcm kita kenal dia bukan terror sgt serious kita suka mawi kwen dgn ekin cantik sepasai dah tu ekin bijak bisness

Sumber: IG ekinmawi