Tinggal lagi beberapa hari je persekolahan baru nak bermula. Mak ayah sekarang ni masing-masing sibuk membeli belah persiapan anak ke sekolah. Yang mana dah dari awal shopping, boleh la tarik nafas lega santai di rumah.

Dah memborong, kena la lengkapkan segala benda yang semestinya tidak menjadi kesukaan ramai orang kerana renyah! Antaranya balut buku, tulis nama di buku dan menampal lencana baju sekolah. Mana tidak renyahnya, anak nak sekolah, mak ayah yang berpeluh siapkan semua ini!

Tapi jangan risau.. Untuk part tampal baju sekolah tu, ada cara mudah mak ayah nak praktikkan. Tak perlu lah nak mencari jarum, benang dah! Atau nak pergi tempah jahit kat luar yang tak semestinya orang akan terima upah.

So…. Nak mudah bolrh guna double sided adhesive cloth ni! Nak tahu caranya? Meh tengok step by step yang simple ni! So lepas ni no more jarum no more benang lah!

CARA TAMPAL LENCANA SEKOLAH PALING SENANG GUNA DOUBLE SIDED ADHESIVE CLOTH

1.Guna double sided adhesive cloth.

 

2.Potong adhesive cloth ikut saiz lencana.

3.Dah siap potong, lekat kemudian gosok dengan seterika.

4.Mana nak cari benda ni? Boleh ke Daiso, bahagian craft… Atau kedai barangan jahit. Paling senang…. Shoppe kan ada! Hehe

IKLAN

Selamat mencuba!

Sumber: Norhasnita Mohd Anuar

Mama tak marah anak, boleh ke? Kalau tak marah macam mana nak dengar kata? Jom ikuti perkongsian ini!

IKLAN

Nak tahu cara mudah uruskan kewangan keluarga? Semak sini!

Yang mana adik adik ada masalah mata, jangan takut bagitau ibu ayah ye, macam BK squad ni!

Tayang bahagia di social media, realiti ke fantasi? Nak tahu, jom tengok!

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/