Bab cantik memang menjadi  keutamaan kaum wanita. Tak kira guna produk mahal atau pun murah asalkan ia memberi manfaat pada kulit wajah.

Selain jerawat, masalah yang sering melanda kulit wajah adalah Whitehead & blackhead. Memang nampak simple tapi memberi kesan pada penampilan. Jom admin kongsikan petua cantik yang dimuat naik oleh puan Dak Anoy menerusi Facebooknya.

Sis nak share cara yang sangat berkesan untuk menghilangkan white + black head degil nauzubillah di muka… Yang penting bahan dia murah dan senang cari.

Bahan-bahan

Bedak nyonya/ bedak sejuk.( Lumatkan bedak bagi hancur macam loose powder)
Putih telur( guna garfu kacau-kacau nanti)
Kapas muka (potong 2,ikut la nak potong berapa pun jnji boleh melekap kat muka nanti)


Caranya:
Campurkn bedak sejuk yang hancur tadi dengan putih telur di dalam mangkuk then kacau bagi sebati.


Dah sebati rendam sekejap kapas yang dipotong tadi then lekap kat muka camni bagi rata kat tempat yang banyak whitehead+blackhead tu.Jangan basah sangat kapas tu, nanti meleleh-leleh dan lambat kering.

Tengok hasilnya…

ARTIKEL MENARIK: Senangnya Nak Buat Dadih Susu Full Cream Sedap & Berkhasiat. Tekstur Lembut Cair Di Mulut. Buat Sendiri Puas Hati!

IKLAN

ARTIKEL POPULAR: “Memori. Inilah Orangnya.” Fedtri Yahya Kongsi Wajah Pemilik Tulisan Khat Pada Duit Kertas Malaysia


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN