Nama yang sering disebut di sosial media, siapa yang tidak kenal influencer dan juga usahawan Hafiz Mahamad yang selalu membahagiakan isteri tercintanya, Shafiqah Aina sejak dari sebelum berkahwin hingga kini.

Bukan sahaja membahagiakan isteri, malah menyantuni pekerja dan orang di sekelilingnya wajar menjadi contoh buat orang ramai. Kejayaan demi kebahagian, satu ungkapan azimat yang sering dijadikan motivasi buat Hafiz Mahamad untuk terus bekerja keras.

Baru-baru ini Hafiz Mahamad sempat memuat naik di laman Instagram miliknya yang dia akan pergi ke Indonesia untuk urusan kerja dan terpaksa meninggalkan keluarga untuk beberapa minggu.

” Di saat isteri baru habis pantang, 2 hari sahaja dapat spend time…esok saya ke Indonesia atas urusan kerja Beberapa hari lepas, Hafiz Mahamad dilihat sempat meluangkan masa bersama Aina yang baru sahaja selesai tempoh berpantang.

” Selepas 2 hari luangkan masa bersama keluarga tercinta, kini dia terpaksa berangkat ke Indonesia atas urusan kerja di sana.” tulisnya dalam sebuah entri baru-baru ini.

IKLAN

Malah, dia sempat membuat nukilan khas buat isterinya meluahkan dirinya malu jika digelar suami pemalas. Hal ini kerana, isterinya telah menggadai hayatnya demi melahirkan anak-anak di samping selalu berusaha dalam dunia perniagaan. Justeru itu, usahawan tersebut berjanji untuk bekerja lebih keras sekali gus menjadi contoh inspirasi kepada zuriatnya kelak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

IKLAN

Meninjau ke ruangan komen, kelihatan isteri kesayangannya meninggalkan kata-kata buat si suami. Tidak ketinggalan, rata-rata orang ramai terinspirasi dengan rasa tanggungjawab Hafiz Mahamad selaku ketua keluarga. Di stamping itu, mereka juga menitipkan doa kepadanya agar terus berjaya demi family tercinta dan urusan perniagaannya.

Terharu Pengorbanan Isteri, Hafiz Mahamad Malu Jadi Suami Pemalas

Terharu Pengorbanan Isteri, Hafiz Mahamad Malu Jadi Suami Pemalas

IKLAN

Terharu Pengorbanan Isteri, Hafiz Mahamad Malu Jadi Suami Pemalas

Sumber : instagram @hafizmahamad

Dapatkan Telaga Biru Pakej Kenal Jawi Kenal Al Quran Set dengan kos diskaun RM5, dengan menggunakan  kod KELGST5 di sini