Semua wanita inginkan dapur yang cantik! Maklumlah disitulah tempat kaum wanita menyediakan hidangan buat keluarga. Dapur kemas tentu bertambah mood memasak.

Apabila ruang dapur dalam keadaan selesa dengan susun atur yang kemas, sudah tentu mudah untuk melakukan kerja-kerja memasak. Malah dapur dalam keadaan bersih dan cantik tentu sedap mata memandang.

Apabila memasuki dapur yang susun atur peralatan dan barang memasak mudah dicapai, urusan memasak pun cepat.

Namun, tidak bermakna dapur yang cantik perlu barang yang berjenama, ia tidak benar. Barangan yang murah mampu memberi impak yang superb jika pandai membuat pilihan  betul yang mampu memberi impak pandangan yang menyegarkan mata dan hati.

Begitu dengan perkongsian wanita ini, susun atur dapurnya memang kemas dan cantik. Biarpun hanya menggunakan rak secara terbuka tanpa kabinet dapurnya tetap kemas.

IKLAN

Ikuti perkongsiannya.

Orang cakap kalau dapur cantik mesti jarang masak. Sis pulak kalau dapur buruk lagi sis tak teringin nak masak. Kita decor ce comel ni nak bagi aura rajin masak dan rajin kemas lah. It works for me. Mmg sis jadi rajin masuk ke dapoq dah skang. Rajin kemas. Cuci lepas masak. Sebab sayang barang dah comel kalau tak jaga terus jadi huduhkan.
Macam tu lah sis push diri sis nih utk jadi lebih rajin

Cantik  pinky-pinky.

“Saya nak share hasil kemas rak dapur. Rumah sewa. Hanya mampu guna rak ja semua. Rak ikea hyllis saya cat ke warna putih, dah 4 tahun guna hyllis neh. Lama-lama guna material dia pun jadi tak best dah. Pastu kotor. So sy cat lain supaya boleh la masuk dengan decor barang pink nih.

Rak ni kira daily use. Pinggan mangkuk cawan yang diaplay pun daily use. So bagi saya tak ada lah berhabuk mana. Rak tu ja kot yang berhabuk.

Menarik idea puan Idzyan ni. Boleh jadi inspirasi untuk mengemas rumah hujung minggu ni.

Sumber: ByIdzyan Ismail