Menguruskan masalah bau badan jangan ambil ringan. Lebih-lebih lagi kita sebagai seorang isteri. Pastinya mahu sentiasa bersih dan wangi apabila disamping suami. Ini memandangkan ramai orang perempuan percaya jika ada masalah badan berbau akan menjejaskan penampilan dan sekali gus hilang keyakinan diri.

Atas sebab ini juga, kita harus mencari penawar untuk atasi masalah tersebut. Selain menggunakan minyak wangi, ada baiknya cuba amalkan cara tipikal yang diamalkan oleh orang dulu-dulu dengan menggunakan bahan alami.

Ini sebagaimana yang telah diamalkan oleh Mak Jemah Nelly dan turut dikongsikan cara penyediaan ramuan untuk memastikan badan kekal harum di akaun fbnya. Jom cuba buat!


“Ikut cara masing2 lah..mak jem senang dengan cara mak jem. Di sini mak jem share cara nak mewangikan diri , mengelakkan badan berbau , mencegah ketiak yang berbau hangit tengit pahit kaw tu kan…”-Mak Jemah Nelly

Bahan-bahan:

Wangikan Diri Cara Paling Mudah. Confirm Orang Tak Kata Badan Berbau!

 

3 batang serai

IKLAN

1 sudu besar halba

2 biji lemon

4 biji limau nipis

 

Cara Penyediaan :

IKLAN
  1. Potong limau nipis dan lemon nipis-nipis.

Wangikan Diri Cara Paling Mudah. Confirm Orang Tak Kata Badan Berbau!

2. Masukkan semua bahan ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih.

Wangikan Diri Cara Paling Mudah. Confirm Orang Tak Kata Badan Berbau!

 

IKLAN

3. Sebelum menggunakan air rebusan ini, badan hendaklah dibersihkan terlebih dahulu. Kemudian ambil hirisan lemon dan limau nipis digosok-gosokkan pada seluruh tubuh dan beru lebih tumpuan pada bahagian bawah lengan.

Ekstra info :

Lebihan air boleh digunakan untuk membilas badan.

Lelaki / perempuan boleh amalkan… JANJI RAJIN SAJA…

Mak jem amal seminggu 2,3 kali

 

sumber : Mak Jemah Nelly