Nur Fazelah, 37 ,atau yang lebih dikenali sebagai Zizi Kirana merupakan seorang penyanyi hiphop dan rap yang dahulunya terkenal dengan identitinya yang cukup seksi. Namun setelah mendirikan rumahtangga bersama suaminya Yusuf Bahrin, beliau telah berhijrah dengan memakai pakaian yang menutup aurat.

Zizi Kirana Kini Lebih Selesa Berpakaian Longgar, Pakai Baju Besar Tak Buat Wanita Ketinggalan Zaman.

Beliau mengakui sejak mendirikan rumahtangga, suaminya banyak mengubahnya ke arah yang lebih baik dan menasihati untuk sentiasa mencari keredhaan Allah. Katanya, suaminya masih membenarkan ia untuk menyanyi kerana itu adalah kerjaya beliau. malah terus memberi galakan kepada Zizi untuk menyanyi dengan cara sendiri.

Penyanyi lagu ‘Pijak’ pernah mengeluarkan kenyataan dalam temubual Melodi Tv3 bahawa dia akan memadam gambar-gambar seksinya di media sosialnya agar tidak menjadi tatapan umum

IKLAN

“Saya akan padam gambar seksi saya slow-slow lepasni, so lepasni tak payah dah cari gambar seksi saya, cari orang lain pulak kalau nak tengok orang seksi” katanya sambil  ketawa

Zizi Kirana Kini Lebih Selesa Berpakaian Longgar, Pakai Baju Besar Tak Buat Wanita Ketinggalan Zaman.

Kini Zizi lebih selesa untuk bepakaian longgar dan dia mengakui bahawa pakaian longgar lebih selesa dan selamat, malah sedikitpun tidak membuatkan wanita itu ketinggalan zaman.

Pakaian besar tak buat kita hilang kecantikan. Pakaian besar tak buat kita lemas terbeban. Pakaian besar tak jadikan kita lambat buat pekerjaan.
Zizi Kirana membuktikan tak akan ada yang kurang dengan pakaian yang lebih.
Kita bukan sekadar wanita.
Kita adalah duta keluarga.
Kita adalah maruah suami.

Ramai mengakui bahawa kecantikan Zizi lebih terserlah dengan pemakaian yang menutup aurat memang sesuai dengan dirinya. Apatah lagi Zizi dahulunya pernah menjadi seorang guru agama yang boleh mnegaji dan bertarannum. MashaAllah kalau dengar suara dia memang terpesona bagi yang mendengarkan Ziziz mengalunkan ayat suci Al quran atau mengalunkan selawat

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KIRANA (@zizi_kirana)

Zizi Kirana Kini Lebih Selesa Berpakaian Longgar, Pakai Baju Besar Tak Buat Wanita Ketinggalan Zaman.

IKLAN

Perubahan ini sedikit sebanyak mengubah hidup Zizi dan membuatkan ia lebih bahagia apabila bersama suami tercinta yang cukup penyayang dan menjaganya bagai menatang minyak yang penuh.

Semoga Zizi terus istiqomah dan bahagia selalu bersama suami tercinta

sumber : Zizi Kirana

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI