Perkongsian kali ini daripada Nara B bersempena sambutan hari lahirnya yang ke 33 tahun pada 15 ogos yang lalu. Nora B telah berkongsi rahsia penjagaan kecantikan wajahnya. Katanya dengan berkongsi ilmu di hari kelahirannya itu adalah sebagai satu cara bersedekah.

Ayuh kita ikuti perkongsiannya. 

“Masker beras ni adalah produk natural jadi akan makan masa untuk merperolehi kulit yang sihat. Bergantung pada kulit masing-masing. Macam saya hampir 5 bulan juga untuk mendapatkan kulit yang bersih.

“Dulu saya mempunyai masalah kulit yang sangat teruk. Tak boleh pakai produk-produk luar habis naik jerawat nanah yang besar. Nak cover dengan make up pun tak cantik sebab berkerutu. Siap ada yang cakap muka berkerutu lagi. Selepas amalkan masker, alhamdulillah kulit dah semakin sihat. Apply make up simple2 n pakai bedak baby ja. Di sini saya sertakan bahan-bahan dan cara buat.”-Nara B


Manfaat masker beras pulut:
* anti penuaan
* mengurangkan kulit berminyak
* membuang sel-sel mati
* menganjalkan kulit
* mencerahkan kulit

IKLAN

MASKER BERAS PULUT
BAHAN-BAHAN
* Susu full cream
* Beras pulut ( tak perlu basuh )

CARA MEMBUATNYA
* Ambil beras pulut kemudian blander sehingga halus.
* Dah halus ambil dalam 2 sudu makan masuk dalam bekas dadih dan tuang sedikit susu full cream. Jangan cair sangat dan jangan pekat sangat.
* Kemudian simpan semalamam dalam peti sejuk
* Boleh tahan sehingga seminggu

IKLAN

CARA PENGGUNAAN
* Apply di muka 2 hari sekali..nak cantik kena rajin
* Sapu perlahan-perlahans pada wajah dan biar sehingga kering. Time ni kulit muka akan tegang sangat.
* Kemudian boleh bilas dengan air dan lap dengan tuala bersih. Kalau boleh khas untuk muka sahaja.
* Bagi mendapatkan kulit muka lebih cantik haruslah pakai apa-apa moisturizer. Macam saya pakai Serum Vit C saja.

 

sumber : Nara B