Kanak-kanak tunjang harapan dan aspirasi negara untuk hari mendatang. Justeru pendekatan holistik perlu diambil ke arah kecemerlangan pendidikan awal kanak-kanak.

Cakna dengan hal ini, Al Kauthar Eduqids menandatangani perjanjian bersama Cybernetics International College of Technology bagi meningkatkan kualiti pendidikan awal kanak-kanak.

Objektif kerjasama ini adalah untuk saling meningkatkan kepakaran dan faedah bersama bagi menyumbang kepada negara untuk membentuk graduan yang kompeten melalui pendedahan kepada industri menerusi kemudahan-kemudahan yang ada.

Artikel trending: Pada Usia 50 Tahun Azah Aziz ‘Maintain’ Cantik, Tak Buat Pembedahan, Makan Dua Sudu Nasi Je

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Artikel popular: Remaja Ini Raih Perhatian Mahasiswa di Univesiti Malaya,Tak Sangka Rupanya Ini Sebabnya.

Atikel popular: Pernah Curi Motorsikal, Pelajar Juvana Ni Tak Sangka Dapat 8A, Tekad Berubah Demi Keluarga

Al Kauthar Eduqids Memeterai Perjanjian Dengan Kolej Cybernetics, Tingkat Kualiti Pendidikan Awal Kanak-Kanak

Menurut Pengasas Al Kauthar Eduqids Dato Bakhtiar Aliff, kerjasama ini dilaksanakan dengan persetujuan kedua-dua pihak dan punya peranan masing-masing dalam memastikan objektifnya tercapai.

“Antara peranan utama Al Kauthar Eduqids ialah memberi peluang kepada Cybernetics menempatkan pelajar-pelajar atau lepasan pelajar sebagai pelatih industri dari Cybernetics International College of Technology atau memberi khidmat sokongan di Al Kauthar Eduqids (tertakluk kepada syarat kelayakan) bagi suatu tempoh yang dipersetujui kedua-dua pihak.

Tidak hanya itu, Cybernetics juga berpeluang memanfaatkan khidmat nasihat Al Kauthar Eduqids dan menganjurkan ceramah teknikal kepada pelajar Kolej Cybernetics mengikut bidang perniagaan Al Kauthar Eduqids,” ulas beliau.

Tambah beliau lagi, selain daripada peranan Al Kauthar pihak Cybernetics juga akan memainkan peranan dalam menjayakan kerjasama ini. Antaranya ialah Cybernetics akan mengutamakan Al Kauthar Eduqids berbanding syarikat lain dalam memberikan peluang pekerjaan kepada pelajar dan bekas pelajar dalam bidang pekerjaan yang ditawarkan oleh Al Kauthar Eduqids.

IKLAN

Seterusnya, dari segi promosi syarikat Al Kauthar Eduqids berpeluang untuk membuat penerangan atau seminar kerjaya bersama, mengiklankan kekosongan jawatan di Cybernetics dan mengadakan sesi temuduga dengan pelajar-pelajar Cybernetics bagi tujuan pemilihan dan pengambilan pekerja yang sesuai.

Al Kauthar Eduqids Memeterai Perjanjian Dengan Kolej Cybernetics, Tingkat Kualiti Pendidikan Awal Kanak-Kanak

Apa yang menarik lagi, bagi memberi peluang kepada pelajar Cybernetics merasai pengalaman sebenar Al Kauthar Eduqids akan memberikan kemudahan kepada aktiviti-aktiviti pelajar Kolej Cybernetics seperti lawatan ke persekitaran industri.

Al Kauthar Eduqids berpegang teguh pada misinya sebagai tempat pembelajaran awal kanak-kanak yang menyeronokkan dan selamat berasaskan pada nilai dan ajaran Islam. Ia direka untuk membentuk dan mengukuhkan generasi baru yang mempunyai asas Islam yang baik, iman yang teguh dan nilai-nilai akhlak yang tinggi.

Dengan memiliki lebih daripada 500 orang pendidik dan 6000 orang pelajar di seluruh negara, maka tidak hairanlah AKE mendapat pengiktirafan daripada pelbagai jenama termasuklah Jenama Pilihan Pa&Ma, SME Entrepreneur Business Awards, Malaysian Prestigious Industry Awards, Superbrands Malaysia’s Choice, The Brand Laureate dan Baby Talk Readers’ Choice Awards.

Terdahulu, Al Kauthar Eduqids turut menjalinkan kerjasama dalam bidang penyelidikan berkaitan pendidikan awal kanak-kanak dengan beberapa institusi pendidikan bertauliah negara iaitu Open University Malaysia, Universiti Selangor (UNISEL), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Kolej Vokesional ERT Setapak.

Untuk perkembangan terkini dan maklumat lanjut berkenaan Al Kauthar Eduqids, layari https://www.alkauthareduqids.edu.my/

MENGENAI AL KAUTHAR EDUQIDS 

IKLAN

Al Kauthar Eduqids Memeterai Perjanjian Dengan Kolej Cybernetics, Tingkat Kualiti Pendidikan Awal Kanak-Kanak

Merupakan tadika swasta yang memulakan operasi pada September 2013. Kini, Al Kauthar Eduqids mempunyai sebanyak 170 cawangan di seluruh Lembah Klang dan Selangor, Pulau Pinang, Kedah, Pahang, Johor, Terengganu, Sabah dan mensasarkan sekurang-kurangnya 300 cawangan dalam tempoh dua tahun akan datang. Diasaskan oleh sepasang suami isteri Dato’ Dr.(hC) Kapten Bakhtiar Aliff dan Datin Dr.(hC) Nor Fadilah Alias.

Kapten Bakhtiar Aliff memulakan karier awal dalam industri penerbangan sebagai Juruterbang di Malaysia Airline System Berhad (MAS) pada tahun 2007. Beliau mempunyai Sarjana Pentadbiran Perniagaan, Diploma Kejuruteraan Elektrik, Diploma Eksekutif Pengurusan Penerbangan dan telah dianugerahkan Honorary Doctor of Philosophy (Honoris Causa) dalam Pentadbiran Perniagaan dari The Malaysian Honorary Doctorate Organization.

Pada tahun 2021, beliau dianugerahkan “Community Leader Of The Year” dan tersenarai dalam The 100 Top Young CEO (100TYC) pada tahun 2020 dan The 100 Most Influential Young Entrepreneur (100MIYE) dan Excellence Islamic Educational Entrepreneur pada tahun 2019. Datin Fadilah memulakan karier dalam industri pendidikan pada 2008 sebagai guru tadika di Tadika Nur Saruta, SMT (ERT) Setapak selama 14 tahun.

Beliau memiliki Sijil Awal Kanak-Kanak dan Diploma Pendidikan mengkhusus dalam bidang Pra Sekolah dari Universiti Industri Selangor pada tahun 2011, Diploma Kemahiran Malaysia dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak dan kini di peringkat akhir mendapat gelaran ‘Pakar Industri Negara’.

Datin Fadilah telah dianugerahkan Honorary Doctor of Philosophy (Honoris Causa) dalam Pentadbiran Perniagaan dan menjadi ahli The Malaysian Honorary Doctorate Organization.

Datin Fadilah turut dilantik sebagai Panel Penasihat Luar (Akademik) di UNISEL untuk Diploma dan program Ijazah Pendidikan Awal Kanak-Kanak dan Pra Sekolah.

IKLAN

Beliau telah tamat kursus “Train the Trainer” bertauliah yang dikendalikan oleh Pusat Latihan Pengajar dan Kemahiran Lanjutan (CIAST) dan Vokasional Pegawai Latihan (VTO) dari Jabatan Pembangunan Kemahiran, Kementerian Sumber Manusia Malaysia.

Al Kauthar menawarkan tempat pembelajaran untuk kanak-kanak berusia 4 hingga 6 tahun dengan program Pre Tahfiz, Montessori. Bagi kanak-kanak berusia 1 hingga 3 tahun pula lebih memfokuskan kepada program Playschool dan KAFA.

Keunikan dan keistimewaan tadika Al Kauthar juga kerana ia menyediakan program khusus untuk kanak-kanak berkeperluan khas seperti Autisme, Speech Delay, Minor Sindrom Down, GDD dan ADHD.

 

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.k

 

Nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di https://toko.ideaktiv.com/product/ya-aku-mampu-susukan-anak/
Al Kauthar Eduqids Memeterai Perjanjian Dengan Kolej Cybernetics, Tingkat Kualiti Pendidikan Awal Kanak-Kanak

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Al Kauthar Eduqids Memeterai Perjanjian Dengan Kolej Cybernetics, Tingkat Kualiti Pendidikan Awal Kanak-Kanak

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI