Selepas 16 tahun menunggu kehadiran cahayamata, seorang bapa, Fadi Khaled Al-Baba dan isterinya Wafaa Abdul-Khaliq Al-Sweirki telah dikurniakan anak kembar empat.

Bagaimanapun, sebulan setengah kemudian, pasangan suami isteri ini diuji hebat apabila bayi kembar mereka menjadi korban kekejaman tentera Zionis dalam insiden pengebomam di Gaza baru-baru ini.

Selain empat anaknya yang masih kecil (Khaled, Abdul-Khaliq, Mahmoud, dan Maha), Fadi turut kehilangan isteri tercinta.

Menurut salah seorang saudara kepda Fadi, Yafa Abu Aker, ada menyebut dalam kenyataan media tempatan bahawa Fadi dan Wafaa telah dikurniakan anak kembar selepas bertahun-tahun menunggu dengan sabar. “Dia tidak bercakap tentang apa-apa selain anak-anaknya. Dia tidur dan bangun di sebelah mereka,” katanya.

IKLAN

Ayah Ni 16 Tahun Menanti Zuriat, Namun Hanya Sebulan Dapat Bersama Kembar Empatnya. Undang Pilu!

Berdepan dengan ujian ini, Fadi Al-Baba terus tabah saat mengebumikan jenazah keempat-empat bayi dan isterinya meskipun serangan udara Israel di kejiranan Sheikh Radwan masih berterusan.

Kementerian Kesihatan Palestin mengumumkan bahawa jumlah syahid Palestin akibat pengeboman berterusan Israel di Semenanjung Gaza telah mencecah lebih 4,000 syahid dan lebih 13,000 cedera, dengan ratusan mayat masih di bawah runtuhan.

IKLAN

Sumber : watan 

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

IKLAN

Ayah Ni 16 Tahun Menanti Zuriat, Namun Hanya Sebulan Dapat Bersama Kembar Empatnya. Undang Pilu!