Majlis Konvokesyen ada detik yang cukup dinanti- nantikan setiap pelajar. Inilah harinya segala penat lelah dan usaha sudah berbayar.

Memegang segulung ijazah momen yang cukup indah dan bakal disimpan sebagai kenangan manis dalam hidup. Apatah lagi hari tersebut, kehadiran insan penting seperti ibu bapa di dalam dewan menemani membuatkan anak lebih bahagia.

“Ayah Rakan Terbaik Di Dunia.” Momen Pensyarah Peluk Anak Terima Ijazah Bikin Sebak. Rupanya 30 Tahun Dulu Ayah Ni Bekas Pelarian!Itulah perasaan yang dikongsikan seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Safija apabila memeluk bapanya seusai menerima skrol ijazah.

Apa yang menariknya, dia memeluk bapa tersayang di atas pentas konvokesyen itu memandangkan bapanya adalah pensyarah di universiti tersebut.

“Ayah Rakan Terbaik Di Dunia.” Momen Pensyarah Peluk Anak Terima Ijazah Bikin Sebak. Rupanya 30 Tahun Dulu Ayah Ni Bekas Pelarian!

Rupa-rupanya, ada kisah yang cukup menyentuh hati disebalik kejayaan bapanya bergelar pensyarah. Menurut Safija, 30 tahun lalu, bapanya iaitu Dr Spahic Omer adalah seorang pelarian perang yang datang dari Bosnia. Berkat usaha gigih dia berjaya bergelar seorang pensyarah.

“Ayah Rakan Terbaik Di Dunia.” Momen Pensyarah Peluk Anak Terima Ijazah Bikin Sebak. Rupanya 30 Tahun Dulu Ayah Ni Bekas Pelarian!

IKLAN

Tiada yang lebih membanggakan seorang anak apabila menerima ijazah dengan kehadiran si ayah di bangku VIP sewaktu isitadat konvokesyen berlangsung. Malah, momen anak dan ayah ini berpelukan di atas pentas usai menerima Ijazah Kelas Pertama dalam bidang Sains Politik membuatkan ramai sebak.

Akuinya Safiya, bapanya adalah rakan baik serta insan yang sentiasa memberikan semangat serta sokongan bagi meneruskan pengajian serta kerjayanya kini.

“Ayah Rakan Terbaik Di Dunia.” Momen Pensyarah Peluk Anak Terima Ijazah Bikin Sebak. Rupanya 30 Tahun Dulu Ayah Ni Bekas Pelarian!Pengorbanan yang telah dilakukan dari dulu sehingga saat ini sememangnya tidak mampu dibalas dan hanya ucapan terima kasih serta kasih sayang yang berpanjangan mampu diberikan.

 

IKLAN

Sumber: Twitter @safijaa_


ARTIKEL MENARIK: “Allah Sangat Baik Dengan El, Allah Izinkan. Syukur Alhamdulillah.” Elfira Dedah Jantina Anak, Bakal Timang Bayi Perempuan!

ARTIKEL POPULAR: “Babah Cakap Rupa Ayyash Macam Ibu.” Kandungan 29 Minggu Terpaksa Czer Air Ketuban Kering, Ibu Ni Reda Anak ‘Pergi’

“Berjaya Mahramkan Musa. Dia Power.” Dah 3 Bulan Mizz Nina Masih Susukan Bayi Angkatnya, Pakar Laktasi Ni Kongsi Cerita!

IKLAN

BACA INI JUGA : ”Lawanya Adik. Anak Ramai, Badan Maintain Je.” Che Ta Kongsi Gambar Keluarga, Warganet Puji Nampak Sebaya Tak Makan Usia!


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara