Setiap kali masuk hujung tahun pasti ramai ibu bapa yang mengambil peluang untuk menghabiskan cuti tahunan dengan meluangkan masa bercuti bersama keluarga tersayang kan? Nak bercuti tak semestinya kena pergi ke pusat peranginan atau kawasan tumpuan percutian tau, tapi kat bandar pun boleh!

Kalau anda ada perancangan nak bawa anak-anak bercuti atau ‘staycation’ sekitar Kuala Lumpur, Hotel InterContinental Kuala Lumpur adalah pilihan yang tepat! Nak tahu kenapa?

Hotel bertaraf lima bintang ini terserlah dengan ilham dekorasi moden dan rileks yang pasti membuatkan anda dan pasangan berasa tenang untuk bercuti bersama anak-anak.

Penginapan

Nak memilih hotel, aspek paling penting yang selalu kita lihat semestinya bilik. Setuju tak? Di InterContinental Kuala Lumpur Hotel ini, mereka menawarkan 473 bilik yang direka indah dengan ciri-ciri urban.

Bagi yang berkeluarga, sesuai untuk memilih pakej ‘Double The Family Fun’ kerana ia dilengkapi dengan bilik penghubung. Jadi bagi ibu bapa yang memerlukan privasi atau memerlukan bilik kedua untuk anak yang berusia 6 hingga 12 tahun, boleh la menempah dengan harga yang lebih murah bermula dari serendah RM200 sekarang hingga 31 Disember 2021. Berbaloi sangat!

Jamu Selera

Selain penginapan, aspek paling penting dalam pemilihan hotel semestinya makanan! Sambil berehat di hotel, anda boleh makan malam secara bufet di Serena Brasserie.

Hanya sekali bayar sahaja, anda boleh menikmati hidangan dari pelbagai jenis budaya masakan yang terdapat di Malaysia. Nak makan apa? Sate? Ikan bakar? Semua ada dan semestinya ‘superb’!

Jika anda nak santai-santai minum petang bersama tersayang, anda boleh ke Hidden Gem Afternoon Tea di OneSixFive Lounge. Hidangan set lengkap dari pelbagai pilihan scone, makanan savouri dan juga pastry ini pasti dapat menambat selera anda sekeluarga!

IKLAN

Sambil menjamu selera, anda juga boleh abadikan momen bersama keluarga dengan bergambar di kawasan yang direka khas dengan dekorasi mewah dan mengujakan. Malah, ia juga dilengkapi dengan taman mini di bahagian luar di mana anak-anak boleh bersiar-siar sambil memberi makan ikan koi di kolam yang disediakan.

‘Me Time’ Di Spa

Mak-mak yang berniat nak ‘me time’ sorang-sorang tu, boleh lah lari sekejap ke Sompoton Spa. Sesekali nak manjakan diri apa salahnya! Betul tak? Suasananya yang ekslusif, cantik dan ditambah pula dengan bunyi yang menenangkan semestinya memberi keselesaan buat pengunjung, tenangkan fikiran dan lupakan sebentar segala bebanan kerja.

IKLAN

Tarikan Lain

Hotel ini juga turut mempunyai kemudahan kolam renang yang luas dan semestinya akan membuat anak-anak anda teruja, serta gimnasium yang beroperasi selama 24 jam.

Lebih istimewa, hotel ini menjadi pilihan ramai kerana lokasinya yang strategik berhampiran dengan tempat menarik yang wajib dilawati di sekitar Kuala Lumpur dan kawasan tumpuan membeli-belah.

Hotel berprestij ini terletak di tengah bandaraya berhampiran dengan Menara Berkembar, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Suria KLCC, Avenue K, Central Market dan Chinatown yang merupakan antara destinasi ideal cuti-cuti dalam bandar dengan gaya urban.

Lokasi hotel yang strategik di tengah bandar hanya memerlukan 3 minit ke stesen Transit Aliran Ringan Taman Ampang (LRT), 5 minit ke KLCC, 40 minit perjalanan ke KLIA & KLIA 2 dan perkhidmatan ulang-alik berjadual percuma ke Kawasan perniagaan utama, KLCC dan bukit bintang.