Walaupun jarang nampak kelibatnya di kaca televisyen, namun pelakon cantik manis yang juga isteri kesayangan Zamarul Hisham ini tetap bahagia dan semakin murah rezekinya. Apatah lagi selepas kelahiran anak kedua pasangan ini.

Menerusi postingnya di instagram, Diana Rafar berkongsi rahsia menjemput rezeki. Caranya cukup mudah iaitu sentiasa basahi lidah dengan zikir.

Terdapat 7 zikir yang sentiasa diamalkan oleh Diana. Perkongsian ini cukup bagus dan bermanfaat untuk dilakukan bersama:

Diana Rafar Kongsi Amalan Menjemput Rezeki. Caranya Mudah Dengan Amal 7 Zikir Ini Secara Istiqomah.

 

7 Zikir Yang diamalkan Diana:

  1. Mengucapkan ‘La Hawla Wala Quwwata Illa Billah’

Barangsiapa yang lambat datang rezekinya hendaklah banyak mengucapkan ‘La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At- Tabrani)

  1. Membaca ‘La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin’

Barangsiapa setiap hari membaca ‘La ilaha illallahul malikul haqqul mubin’ maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

  1. Lazimkan Lidah Menyebut ‘Subhanallah Wabihamdihi Subhanallahil Adziim’

Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari kiamat yang pahala tasbihnya itu diberikan Untukmu. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

IKLAN

 Bacalah Surah Al-IKHLAS

Barangsiapa membaca Surat Al-Ikhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan menghilangkan kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya (HR. AtTabrani)

  1. Amal Membaca Surah Al-WAQIAH

Barangsiapa membaca surat Al-Waqiah setiap malam maka TIDAK akan ditimpa kesempitan hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman)

  1. Memperbanyak SELAWAT KE ATAS NABI

Dari Umar bin Khaththab dari Nabi Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda : Barangsiapa Berselawat kepadaku satu kali Selawat maka ALLAH akan membalas sepuluh kali selawat dan mengangkatnya sepuluh darjat. (Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul)

  1. Melazimkan BERISTIGHFAR

Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)

IKLAN

Doa Harian Menjemput Rezeki

Ya ALLAH berikanlah kami rezeki yang Luas, yang halal lagi baik tanpa memberatkan

kami. Jika rezeki kami ada di langit maka turunkanlah.

Jika ada di bumi maka keluarkanlah.

Jika jauh maka dekatkanlah.

IKLAN

Jika dekat maka mudahkanlah.

Jika sedikit maka banyakkanlah.

Jika banyak maka BERKATI LAH agar kami dapat menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN & KEDHAIFAN.

YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami.. Aamiiin

YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.

Sumber: dianarafar