Kantung atau lebam di bawah mata perkara biasa bagi anda yang tidak cukup tidur. Walaupun ia tidak mengganggu tugas harian, namun sedikit sebanyak ‘mencacatkan’ wajah kerana tampak tidak bermaya dan membuatkan anda kelihatan seperti seseorang yang tidak mendapat rehat.

Jom cuba petua yang dikongsikan ini. Hanya dengan menggunakan sudu sahaja. Mudah dan murah tapi hasilnya menakjubkan.

TIPS MURAH DAN MUDAH HILANGKAN EYE BAG

Akhirnyaaaa. Kak Bib jumpa gak ngan petua yang senang dan serasi nak hilangkan eyebag ni.

Eye bag ni dah lama sangat bergantung kat bawah mata ni. Nak jual takde sapa nak beli. Nak sedekah pun takde yang sudi.

Dah cuba macam macam petua. Tepek timun, letak kentang, letak teh uncang. Eye bag ni tak jugak kurang. Degil yakmat.

Last last, jumpa tips omputeh ni. Guna sudu jekk. Pergh, tak sangka. Yang paling simple ni la yang paling best. Sekejapan jek eyebag tu jadi kurang sesangat.

Korang cuma kena ada sudu makan tu ha. Masukkan kejap dalam freezer. Agak agak dalam 5 minit jek dah cukup.

Pastu, keluarkan. Belah belakang yang melengkung tu kita tekapkan kat mata. Biar jek sampai sudu tu hilang sejuk.

Aritu eyebag kak Bib size L. Bila ulang ulang buat, terus jadi size S. Memang amazing betul la.

Ingat tau. Tekapkan sudu tu kat mata. Bukan korek mata. Kang, lain lak jadinya.

IKLAN

Sumber: Habibah Badar BajraiBebeautiful

ARTIKEL MENARIK: Rupanya Ada Tempat Letak Pewangi Dengan Betul, Barulah Satu Kereta Berbau Harum. Ini Caranya!