Sebut sahaja nama Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman, siapa yang tak kenal kan. Dengan gelagat lucu dan caranya di dalam video yang dimuat naik membuatkan ramai yang jadi suka.

Biarpun caranya nampak ‘kasar’ namun dia seorang suami dan ayah yang bertanggung jawab. Namun akui pengasas produk D’herbs ini, dia dan isteri punya sifat yang kontra.

Malah, ini terbukti apabila melihat gaya dan pembawaan diri isteri kesayangan Dato Aliff ini yang sedikit low profile.

Dalam satu perkongsian terbarunya, Dato’ Seri  Aliff memuat naik ucapan penghargaan dan kasih sayang tidak berbelah bahagi buat isterinya itu cukup menyentuh hati.

ini lah….Cinta sejati abang…
nak bercinta itu mudah dan dugaan lain, nak tunang pun lain dugaan ya.. dan abang percaya untuk berkahwin adalah satu benda yang bukan sesukar mana … sebab benda yang paling sukar adalah mempertahankan perkahwinan..

Alhamdulillah sudah 12 tahun perkahwinan abang bersama dengan wife abg @shahidadherbs yang dahulu x romantik,pendiam, x suka masak, x suka bergaya…. yang abang anggap kami pasangan yang “tak serasi atau pasangan kontra” sukar abang nak faham dia dan dia nak faham abang.

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Akui Dato Seri Aliff, mereka juga tidak terlepas dari bergaduh.

Cuba korang bayangkan.. dahulu hampir hari2 kami bergaduh dan lari rumah.. sbb terlalu stress…sebab kami tak faham apa itu ertinya “perkahwinan”.

sebenarnya perkahwinan itu bukan.. acara perkahwinan yg gah dan perkataan “I love you you love me” tapi sebenarnya cinta itu besar definisinya .. memahami bertolak ansur, kebebasan, menghargai kepercayaan, menghormati, mungkin senang untuk ditulis dan di ungkapi.

tetapi bukan senang untuk kita lakukan dengan pasangan kita “masing ada ego” Abang mungkin tidak terkecuali sama juga mcm lelaki lain ada ego..nasihat abg..kita sebagai kaum suami kadang kala kena mengalah juga dan turunkan ego sikit untuk memberi penghargaan dan ruang kepada isteri barulah rasa lebih nikmat dalam alam perkahwinan.

Abang juga sama mcm korang.. ada masalah yang sama dan ego dan bergaduh.. cuma kat laman sosial ni abang selalu ..bajet2 happy je memanjang..padahal Allah je tau..hanya org dah kahwin je tau..setuju tak?? cer komen d bawah kalau setuju👇🏻👇🏻.

Dato Seri Aliff sempat mendedikasikan lagu buat isteri kesayangannya itu.

lagu ini abang dedikasikan kepada isteri abang @shahidadherbs (kalau abang buat lagi macam ni ada orang nak dengar tak😬) ..terima kasih wahai isteriku yang hebat dan sentiasa bersama abg ketika abang susah dan senang…isteriku yang banyak berkorban demi anak dan suami.. abang doakan dalam solat abang..

semoga awak adalah wanita terakhir yang bersama dengan abang sampai mati.. abang sayang awak sampai syurga… tiada wanita lain yang sesempurna awak I love you sayag sampai jannah.. maafkan abang kalau selama ini banyak buat salah kat sayang.. abang akan cuba jadi suami terbaik untuk family kita❤️❤️❤️ .

View this post on Instagram

ini lah….Cinta sejati abg… nak bercinta itu mudah dan dugaan lain, nak tunag pun lain dugaan ya.. dan abg percaya untuk berkahwin adalah satu benda yang bukan sesukar mana … sbb benda yang paling sukar adalah mempertahankan kahwinan.. . . Alhamdulillah sudah 12 tahun perkahwinan abang bersama dengan wife abg @shahidadherbs yg dahulu x romentik,pendiam, x suka masak, x suka bergaya…. yang abang anggap kami pasanggan yg "tak serasi atau pasangan kontra" sukar abang nak faham dia dan dia nak faham abang.. . . Cuba korang bayangkan.. dahulu hampir hari2 kami bergaduh dan lari rumah.. sbb terlalu stress…sebab kami tak faham apa itu ertinya "perkahwinan" . . sebenarya perkahwinan itu bukan.. acara perkahwinan yg gah dan perkataa "I love you you love me" tapi sebenarnya cinta itu besar definisinya .. memahami bertolak ansur, kebebasan, menghargai kepercayaan, menghormati, mungkin senang untuk ditulis dan di ungkapi..tetapi bukan senang untuk kita lakukan dgn pasangan kita "masing ada ego" Abang mungkin tidak terkecuali sama juga mcm lelaki lain ada ego..nasihat abg..kita sebagai kaum suami kadang kala kena mengalah juga dan turunkan ego sikit untuk memberi penghargaan dan ruang kepada isteri barulah rasa lebih nikmat dalam alam perkahwinan..abg juga sama mcm korang.. ada masalah yg sama dan ego dan bergaduh.. cuma kat laman sosial ni abg selalu ..bajet2 happy je memanjang..padahal allah je tau..hanya org dah kawin je tau..setuju tak?? cer komen d bawah klau setuju👇🏻👇🏻. . lagu ini abang dedikasikan kepada isteri abg @shahidadherbs (kalau abg buat lagi mcm ni ada org nak dengar tak😬) ..terima kasih wahai isteriku yg hebat dan sentiasa bersama abg ketika abg susah dan senang…isteriku yg banyak berkorban demi anak dan suami.. abang doakan dlm solat abg.. semoga awak adalah wanita terakhir yg bersama dgn abg sampai mati.. abang sayang awak sampai syurga… tiada wanita lain yang sesempurna awak I love you syg sampi jannah.. maafkan abg kalau selma ini byk buat salah kat syg.. abg akan cuba jadi suami terbaik utk family kita❤️❤️❤️ . . . siapa yang baca caption abg yg panjang lebar ni? sampai habis cuba komen sikit.. editing vedio @tjdntrmn tudung @cloverush

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Terharu dengan ucapan dari pengasas D’Herbs, rata-rata netizen mengucapkan tahniah dan mendoakan pasangan ini bahagia selalu.

baby_cirr_ail Dlm sikap gila-gila dato yg menghiburkn hati x sangka sgt romantik dgn isteri menghargai datin dgn sepenuh jiwa…sy pulak yg touching …semoga jodoh dato & datin sentiasa berkekalan hgg ke jannah hendaknya☺️

noor.azierah Walaupun mulut dato ni laser kadang2 …tp dato ni sweet jgk orgnya..tgk pun tau dato syg sgt dgn wife dato..semoga kekal hingga ke jannah..

Setiap kejayaan suami pasti ada isteri yg hebat di sisi

kakmas_91 saya suka dato’ sebab dato’ is family man..so mcm mne pun dato’ akan utamakan keluarga..love ur isteri hingga akhirnya..sebab dia lah yg ada waktu susah senang kita..semoga keluarga dato’ dalam rahmat Allah s.w.t

dpatimah012 Setiap kejayaan suami pasti ada isteri yg hebat di sisi.

elladelaila7 Untungnya datin punya lelaki yang betul2 setia sayangkan n cintakan datin 😢 Walaupun dato kekadang annoying , tapi tetap sayang n setia kat datin sorang . Saya salute dato 😘

Tersentuh dengan caption 

hananislamicart Tersentuh dgn caption anda dato 🙂 love the video 🙂 Barakallahu Lakuma wa baraka ‘alaikuma wa jama’a bainakuma fii khoir (semoga Allah menganugerahkan barakah kepadamu, semoga Allah juga menganugerahkan barakah atasmu, dan semoga Dia menghimpun kalian berdua dalam kebaikan.. @aliffsyukriterlajaklaris

drkatalina Pengertian sebenar relationship / perkawinan. Its not easy, pahit tapi manis mengharungi hidup bersama bersatu naik sama2 itu ada. Semoga kita semua dikurniakan kekuatan emosi, fizikal dan mental. Semoga bahagia sehingga jannah. Aamiin. Cc @oziealjmathew_

Rumah tangga memang banyak pasang surut

yanaarenaa 😍😍😍 ni yang salah satu sebab sy suka tengok ig dato.. nampak sangat family no 1.. dan sangat menghargai datin.. semoga berbhagia sentiasa.. 🌹🌹

raisyah_aisyah dato seorang lelaki yg pandai menghargai isteri semoga dato bahagia sampai ke jannah

tiey7482 Betul dato’…sy n suami pun jauh beza perangai…x serasi lngsung…haha…tp Alhamdulillah…12 thn sudah perkahwinan kami..byk bersabar dgn karenah masing2😅..

_n_j_a_ Meleleh airmata bile bace caption & tgk video nie. rumahtangge mmg byk pasang surutnya. Yg penting, ALWAYS APPRECIATE one another .. never take our spouse for granted just because he/she is nt who we want them to be .. smga perkahwinan dato & datin kekal hingga ke jannatul firdaus.. Amin ♥️

Sumber: IG aliffsyukriterlajaklaris

Tinggalkan Komen