Mendapatkan kembali bentuk badan sebelum bersalin bukannya mudah. Ada yang mengambil masa yang lama. Ditambah lagi bagi mereka yang melahirkan secara pembedahan. Tetapi ada juga yang mudah, ikut metabolisme seseorang itu.

Bagi selebriti atau artis, bab menurunkan berat selepas bersalin memang menjadi keutamaan. Termasuklah juga dengan pelakon yang satu ini.  Biarpun baru melahirkan anak perempuannya, Datin Seri Zizie Izette  dbaru-baru ini berkongsi cerita beratnya sudah turun 20 kg.

Terbaru dia memuat naik  gambar ke akaun Instagram (IG) peribadinya sehingga mendapat perhatian peminat. Didalam perkongsian tersebut, Zizie  berkongsi kisah perjalanannya menurunkan berat badan selepas bersalin.

“Gained 16 kg from my last pregnancy and lost almost 20kg in 44 days right after delivery.
What I had to do was to follow all @natalismothercare ‘s healthy menu every single day!
Of course, diri sendiri kena kuat x boleh cheat esp when u hv a room full of chocolate. 😬😬😬

“But pls go easy on urself esp breastfeeding mothers out there.
Jgn terlalu berdiet smp susu badan jadi berkurangan & x berkhasiat. I always practice portion control and counting calories. Breastfeeding juga bnyk membantu bakar lemak.

“So utk kuruskan badan, selain rawatan2 dari Natalis, saya bnyk bg susu badan dan pump utk baby so badan saya bakar lebih calorie dlm satu hari since I’m a c sect mother and exercise is not an option for the first few months after delivery.
And my weight loss journey doesn’t end here.

“To look good, I need to lose another 10kg! I will take one step at a time.
Oleh kerana keberkesanan team Natalis menjaga saya, saya sambung lagi rawatan berpantang selama 28 hari lagi,”ujar Zizie.

View this post on Instagram

Gained 16 kg from my last pregnancy and lost almost 20kg in 44 days right after delivery. What I had to do was to follow all @natalismothercare ‘s healthy menu every single day! Of course, diri sendiri kena kuat x boleh cheat esp when u hv a room full of chocolate. 😬😬😬 But pls go easy on urself esp breastfeeding mothers out there. Jgn terlalu berdiet smp susu badan jadi berkurangan & x berkhasiat. I always practice portion control and counting calories. Breastfeeding juga bnyk membantu bakar lemak. So utk kuruskan badan, selain rawatan2 dari Natalis, saya bnyk bg susu badan dan pump utk baby so badan saya bakar lebih calorie dlm satu hari since I’m a c sect mother and exercise is not an option for the first few months after delivery. And my weight loss journey doesn’t end here. To look good, I need to lose another 10kg! I will take one step at a time. Oleh kerana keberkesanan team Natalis menjaga saya, saya sambung lagi rawatan berpantang selama 28 hari lagi. Yasssss we can do this @natalismothercare 😄💪😘

A post shared by Zizie Izette (@zizieizette) on

Rata-rata peminat memuji dan kagum dengan usaha isteri kesayangan dato Seri Bung Mokhtar untuk kembali langsing.

noormazianty Congrats zizie telah brjaya mnurunkn berat badan dlm Masa brpntang yg bgitu singkat yaa .. good luck all the best for u ..lgi kuruss lgi cantikkk ❤️👏👏👏👍👍👍

raihanwifey87 Gebu gebas.. Hehehe.. Gurau je tau kak.. Anyway congrate.. Xyh kurus sgt akk syantik sgt da gebu2 sikit.

chengmai8888 Tak Tau nak kata apa Masa belum melahirkan memang la berat badan Ni lepas melahirkan terus langsing pandai nya awak menjaga badan Saya doakan awak sekeluarga sentiasa dirahmati Allah.saya tumpang gembira 😊@zizieizette

mynameiselmy Soooo pretty… X sabar nk tunggu my turn this friday… C section too…. Kena jiwa kental…. Tips sikit….

ahkakgula yeay go easy bf mother.. i bf je tanpa sedar lost 30 kg in a year.. phew.. thanks to bf…

fiedah2007 Nampak lg cantik n berseri2 lepas dah jadi ibu..

arrajai2 Suka part “ jgn terlalu berdiet smp susu bdn berkurangan & tak berkhasiat… tq for sharing ds @zizieizette ♥️♥️♥️

Sumber: IG zizieizette

Tinggalkan Komen