Melipat dan mengemas pakaian satu kerja yang mengambil masa terutama bagi anda yang mempunyai ramai anak. Boleh dikatakan melipat baju satu aktiviti yang kurang digemari sesetengah kaum wanita.

Itu belum masuk bab mahu memastikan pakaian yang disimpan itu kekal teratur. Jika ada banyak tangan, pasti akan bersepah semula.

Bagi membantu kaum ibu menangani masalah ini, cuba praktikkan cara yang dilakukan oleh bekas juara Program Gadis Melayu, Aida atau nama sebenarnya Khairul Noormaaidah menerusi perkongsiannya di instagram baru-baru ini.

Tips MELIPAT KAIN !!!! TAK IKUT KONSEP MAU MENIMBUN MEMBAWAK KE BULAN DEPAN TAU ??? .
1) Jgn melipat sambil tgk tV sebab mood melipat ni akan hilang kalau citer yg kite tgk tu heronyee Handsome ??? senyum sorang2 , menimbun kain tetap kat situ . Last2 esokk la lipat ?

2) Jangan lipat kain ketika time suami tak ikut ape kehendak kite ! Uihhh boleh jejas kualiti lipatan tuuu ? mau2 kite lipat kain kite je , yg suami letak tepi ! Padan muke ??

3) Suami , kalau tgk mood melipat isteri tu dah dtg cepat2 la tolong hal lain2 . Kalau3 la anak tibe2 nak air kat tingkat bawah la , nk ajak main la!!! Sebab ape? Hahahha sebab mood melipat ni cepat swing !!! Sekali ade yg kacau , nak sambung semule tu compom2 terbantut ? belom lagi kes time nak melipat tu laaaa tibe2 yb dtg ckp “ mommy !! I hepp ( help ) u !!! ???

4) Yg bekerjaya , kalau tak sempat lipat isteri boleh apply style “ BUNJUT “ dulu untuk elakkan rumah bersepah ! Bunjut tu ape ? Ambik mane2 kain pelikat atau batik , asingkan ikut kategori , ayah , mommy , anak2 dll . Tetibe emergency x de la korang memunggah kain berbakol2 tu . Tp tlg la jgn simpan bunjut korang tu terlalu lame !!! Cari la mase untuk buka satu2 bunjut , lame2 habis la wak ?

IKLAN

5) Tips paling best !!! Ohhhh paling untung kalau suami yg tlg lipatkan kain !!!! Cpt tag suami korang ? @snizam5 Hahha mmg rajin tp sb lipatan tu elok sikit dari lipatan yb kecik so mem reject !!! .

6) Care paling mudah & cepat sebenarnye korang melipat sambil dengar lagu Fav korang ! Dengar ok bukan nonton !!! So smbil lipat korang layannnn !!! Insyaallah siap ! Yg mane baru nak kecam kate dari nyanyi baik zikir tuuu haaaa jgn risau . Korang boleh tukar dengan zikir ! Ok jangan tau mengecam x habis !!!! ?

IKLAN

Good Night ?

#aidashareaidacare

View this post on Instagram

Tips MELIPAT KAIN !!!! TAK IKUT KONSEP MAU MENIMBUN MEMBAWAK KE BULAN DEPAN TAU ??? . 1) Jgn melipat sambil tgk tV sebab mood melipat ni akan hilang kalau citer yg kite tgk tu heronyee Handsome ??? senyum sorang2 , menimbun kain tetap kat situ . Last2 esokk la lipat ? . 2) Jangan lipat kain ketika time suami tak ikut ape kehendak kite ! Uihhh boleh jejas kualiti lipatan tuuu ? mau2 kite lipat kain kite je , yg suami letak tepi ! Padan muke ?? . 3) Suami , kalau tgk mood melipat isteri tu dah dtg cepat2 la tolong hal lain2 . Kalau3 la anak tibe2 nak air kat tingkat bawah la , nk ajak main la!!! Sebab ape? Hahahha sebab mood melipat ni cepat swing !!! Sekali ade yg kacau , nak sambung semule tu compom2 terbantut ? belom lagi kes time nak melipat tu laaaa tibe2 yb dtg ckp “ mommy !! I hepp ( help ) u !!! ??? . 4) Yg bekerjaya , kalau tak sempat lipat isteri boleh apply style “ BUNJUT “ dulu untuk elakkan rumah bersepah ! Bunjut tu ape ? Ambik mane2 kain pelikat atau batik , asingkan ikut kategori , ayah , mommy , anak2 dll . Tetibe emergency x de la korang memunggah kain berbakol2 tu . Tp tlg la jgn simpan bunjut korang tu terlalu lame !!! Cari la mase untuk buka satu2 bunjut , lame2 habis la wak ? . 5) Tips paling best !!! Ohhhh paling untung kalau suami yg tlg lipatkan kain !!!! Cpt tag suami korang ? @snizam5 Hahha mmg rajin tp sb lipatan tu elok sikit dari lipatan yb kecik so mem reject !!! . 6) Care paling mudah & cepat sebenarnye korang melipat sambil dengar lagu Fav korang ! Dengar ok bukan nonton !!! So smbil lipat korang layannnn !!! Insyaallah siap ! Yg mane baru nak kecam kate dari nyanyi baik zikir tuuu haaaa jgn risau . Korang boleh tukar dengan zikir ! Ok jangan tau mengecam x habis !!!! ? . Good Night ? . #aidashareaidacare

A post shared by AIDA GADIS MELAYU?? (@aidacitraida) on

Sumber: IG aidacitraida