Ibu mana yang sanggup mendengar atau melihat anak sendiri dikecam. Biar mungkin si ibu tidak bersetuju dengan tindakan si anak, namun nun jauh di sudut hatinya pasti terselit rasa sedih mendengar dan membaca kecaman yang diterima si anak.

Demikilah juga dengan Bonda Rozita bila mana anaknya Dato’ Seri Aliff Syukri menerima kecaman demi kecaman dek perbuatannya baik ketika memuat naik menerusi laman sosialnya mahupun di hadapan khalayak ramai.

Menerusi satu posting, Bonda Rozita mengakui selalu menasihati perbuatan anaknya itu.

Saya sakit juga kalau orang kata dia

“Kalau org kata dia  tak baik..Saya sakit juga..anak kan..!! Hepi sangat hari ni dia datang kasi tudung sambil gurau katanya “ Mak dahlah tua beruban atas bawah tudung sarong je ada..tu pun cuma 5 helai..ha ha balik2 warna sama je hari2..ada hati nak ootd kesian Mak  tak ada ganti2 ke..??
.
Pakai tudung biar nampak muda selera gak daddy tengok..kalau tak dah rupa macam mak lampir ” diguraukan saya ni..Saya redho dan maklum saya tua dah..tak marah pun.

Malah, akui Bonda Rozita, biarpun nampak anaknya berperangai sedemikian, namun sebenarnya dia seorang yang prihatin, suka membantu orang lain.

Bab baik dia ni dengan orang miskin dan family dia pemurah hobi memang suka cakap dan melatah lucah ..Kami tau cacat dan sewelnya sangat faham dia
..No point kondem dia ..dia  tak rasa apa ..!!

IKLAN

Tambahnya lagi, Dato’ Seri Aliff juga bukan anak jenis yang ambil kisah biarpun tahu ibunya merajuk dek perbuatannya itu.

Anak tak kisah bonda merajuk

IKLAN

“Saya tak boleh follow cara dia bila jumpa saya dah tua2 ni pun masih kena sebat ..merajuk ..kena marah dia selamba dan tak heran pun ..Malah saya carutkan lebih2 lagu si bobo tu..Dia kata sekadar kerja.. tak cukup sajat ni lucintot pulakkkk..hazabbb Mak kri
.
Jawabnya “Mak ingat saya rapat ke ..tak ada makna lah..Mak kenal saya cukuplah..menjawab je lah dia je betul..!! Kami tau game dia ni bijak niaga dan hakikatnya dia jenis tak dengar nasihat  tak peduli orang ..( dalam family semua sayang dia sebab dia sangat baik..Kri ni just selamba telinga badak hati kebal ..kami pun tak leh nak cakap apa dah..tahankan je )

Anak ni perasan retis hollywood dn byk paparazi ciptaannya sendiri juga..Lawak betol dunia " KEPERASANAN" dia..hakikatnya dia sgt advance bab media utk strategy bisnessnya..(produk dn bisnes kami xsama…dia dgn dia..dn sy dgn cara sy..) . Sy x blh follow cara dia bila jumpa sy dh tua2 ni pun masih kena sebat ..merajuk ..kena marah dia selamba dn xheran pun ..Malah sy carutkan lebih2 lagu sibobo tu..Dia kata sekadar kerja.. x cukup sajat ni lucintot pulakkkk..hazabbb Mak kri . Jawabnya "Mak ingat sy rapat ke ..Xda makna lah..Mak kenal sy cukuplah..menjawab je lah dia je betul..!! Kami tau game dia ni bijak niaga dn hakikatnya dia jenis xdemgar nasihat x peduli org ..( dlm family semua sayang dia sbb dia sgt baik..Kri ni just selamba telinga badak hati kebal ..kami pun xleh nak cakap apa dah..tahankan je ) . Bab baik dia ni dgn org2 miskin dn family dia pemurah hobi mmg suka cakap dn melatah lucah ..Kami tau cacat dan sewelnya sgt faham dia ..No point kondem dia ..dia xrasa apa ..!! . Anak ni kasi sy benda mahal ..mcm2 dikasi.. sy yg xsuka sbb sy xpakai..bazir bagi sy…haa kalau hadiah murah2 sy suka sgt lah . Kalau org kata dia xbaik..Sy sakit juga..anak kan..!! Hepi sgt hari ni dia dtg kasi tudung smabil gurau katanya “ Mak dahlah tua beruban atas bawah tuudng sarong je ada..tu pun cuma 5 helai..ha ha balik2 warna sama je hari2..ada hati nak ootd kesian Mak xda ganti2 ke..?? . Pakai tudung biar nampak muda selera gak dady tengok..kalau x dah rupa macam mak lampir " diguraukan sy ni..Sy redho dn maklum sy tua dah..xmarah pun.. . Dia komen rumah seni sy yg susah nk jaga akn dtg.. bebel lagi … “Mak buat lawa2 ni sape nk ambik alih kalau Mak dh xda..Ajim lah yg jaga kot ..Mak xda habis semua ni nanti Mak…” . Sy bebel kat dia..dia pulak bebel kat sy..Menantu sy senyum je dengar kami gaduh..

A post shared by ROZITA JRM OFFICIAL (@bondarozitaibrahim) on

Sumber: IG bondarozitaibrahim