Sesungguhnya setiap yang bernyawa itu pasti akan merasai mati. Ajal yang ditulis-Nya tidak pernah lewat mahupun terawal sesaat sekalipun. Malam tadi sekitar jam 9.44 malam, Ibu kepada Linda dan Diana Rafar, Rasimah Abd Rahman, 73 tahun telah menghembuskan nafas terakhir di Hospital Shah Alam (HSA).
Dalam nada kesedihan, Diana berkongsi berita duka dengan memuat insta story dengan memaklumkan ibunya telah kembali keramahtullah.

Kasih Ibu Membawa Ke Syurga. Ibu Linda & Diana Telah Pulang Ke Rahmatullah

“Assalamualaikum semua. Baru sekejap tadi mak Diana meninggal dunia. Tolong doakan mak kami, Rasimah Abd Rahman.

“Minta tolong semua. Saya tak boleh mesej sesiapa untuk cakap perkara ini. Tolong tuliskan dalam Instagram atau apa-apa, minta doaan semua ye, Rasimah Abd Rahman.

“Alhamdulillah, tadi kami adik-beradik sempat bertemu mak dan mengajarnya mengucap. Semoga Allah ampunkan dosa-dosa mak. Al-Fatihah “

IKLAN

Manakala menerusi Instagram Linda melahirkan kesedihan dengan melahirkan coretan doa buat arwah ibu tersayang dengan alunan surah Yasin yang melatari nostalgia linda bersama arwah.

View this post on Instagram

Al-Fatihah.. Ya Allah.. Ampunilah Ratu Hatiku Rasimah bt abd rahman Limpahkanlah rahmat ke atas roh nya.. Muliakanlah tempatnya.. Luaskanlah.. Terangilah.. Dan Harumkanlah persemadiannya.. Mandikanlah dia dengan air salju dan embun.. Sucikanlah dosa dan segala kesalahan sebagaimana pakaian disucikan dari najis.. Gantikan untuknya rumah yang lebih baik dari rumahnya.. Gantikan untuknya keluarga yang lebih baik dari keluarganya.. Gantikan untuknya (pasangan) yang lebih baik dari pasangannya.. Tempatkanlah dia disisi orang-orang yang kau redhai.. Lindungilah dia dari azab kubur dan azab api nerakaَ.. Masukkanlah dia ke dalam syurgaMasukkanlah dia ke dalam syurga mu ya ALLAH… ~ Aamiin ya robbal alaamiin ~ Jenazah akan Di bawak ke kediaman linda Di No 16 Jln aquatik 13/67a D kayangan Seksyen 13 Shah Alam Kul 9am di surau Al-Ikhlas sec13 Shah Alam kebumi tanah perkuburan sek 21 sh alam?

A post shared by LRFlawlessProducts (@lindarafar) on

Al-Fatihah..Ya Allah. Ampunilah Ratu Hatiku Rasimah bt abd rahman. Limpahkanlah rahmat ke atas roh nya. Muliakanlah tempatnya. Luaskanlah. Terangilah. Dan Harumkanlah persemadiannya. Mandikanlah dia dengan air salju dan embun.

IKLAN

Sucikanlah dosa dan segala kesalahan sebagaimana pakaian disucikan dari najis.. Gantikan untuknya rumah yang lebih baik dari rumahnya. Gantikan untuknya keluarga yang lebih baik dari keluarganya.

Gantikan untuknya (pasangan) yang lebih baik dari pasangannya.. Tempatkanlah dia disisi orang-orang yang kau redhai.. Lindungilah dia dari azab kubur dan azab api neraka. Masukkanlah dia ke dalam syurga Masukkanlah dia ke dalam syurga mu ya ALLAH. Aamiin ya robbal alaamiin 

IKLAN

Menurut Linda, jenazah di bawa ke kediaman Linda di No 16,  Jln aquatik 13/67a
D kayangan, Seksyen 13, Shah Alam. Pada jam 9 pagi di surau Al-Ikhlas sec13 Shah Alam kebumi tanah perkuburan sek 21 Shah Alam Selangor.

Arwah meninggalkan enam anak, 17 cucu dan tiga cicit. Terdahulu akhbar melaporkan tangan kiri ibu Diana dan Linda terpaksa dipotong akibat jangkitan kuman yang merebak ke dalam darah pada 12 Disember di Hospital Shah Alam.
Semoga Semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

Sumber: lindarafar dianarafar