Pelakon terkenal, Shuib Sepahtu bersama anak-anak dan mentuanya baru-baru ini berkunjung ke Baitul Sakinah As-Shariff.

Ini adalah kali kedua pelawak terkenal ini menjejakkan kaki ke sini setelah kedatangan pertamanya bersama arwah isternya, Siti Sarah pada Julai tahun lalu.

“Kehilangan yang ‘Menghidupkan’. Untung Pahala Mengalir.” Hadiah Buat Arwah,  Shuib Beri Sumbangan Siapkan Musolla Nama Siti Sarah!“Harini 12 March 2022, kali kedua datang ke Baitul Sakinah As-Shariff ni, tapi kali ini datang dengan mertua dan anak-anak. Kali pertama datang sini ppada 25 Julai 2021 bersama arwah isteri tercinta @sitisarahraissuddin. Datang berdua, saya yang drive.

“Sepanjang perjalanan kami karaoke, nyanyi macam-macam lagu. Seronok sangat. Bahagia rasa, alhamdulillah. Sampai je sini disambut Tuan Haji Fadhil (individu yang menjaga tempat ni), lepas tu jumpa anak-anak yatim yang ada, habis semua tempt kami tour, tempat cantik, besar, bersih,” tulisnya.

“Kehilangan yang ‘Menghidupkan’. Untung Pahala Mengalir.” Hadiah Buat Arwah,  Shuib Beri Sumbangan Siapkan Musolla Nama Siti Sarah!Dalam perkongsian tersebut, bapa kepada empat cahaya mata memberitahu, ini adalah impian Sarah yang diimpikan setelah bertemu anak-anak yatim yang menetap di sini.

“Kehilangan yang ‘Menghidupkan’. Untung Pahala Mengalir.” Hadiah Buat Arwah,  Shuib Beri Sumbangan Siapkan Musolla Nama Siti Sarah!Jelasnya, Sarah mahu memberi sumbangan bagi menyiapkan Musolla dan Dewan Serbaguna dipermudahkan dan kedua-duanya telahpun siap sepenuhnya namun sayang Sarah tidak sempat melihat hasil sumbangannya ini.

“Kehilangan yang ‘Menghidupkan’. Untung Pahala Mengalir.” Hadiah Buat Arwah,  Shuib Beri Sumbangan Siapkan Musolla Nama Siti Sarah!

“Arwah terlalu seronok jumpa anak-anak kat sini. Kemudian diberi peluang untuk memberi sumbangan bagi menyiapkan Musolla dan Dewan Serbaguna yang masa tu dalam 70 peratus pembuatan kalau tak silap.

“Kehilangan yang ‘Menghidupkan’. Untung Pahala Mengalir.” Hadiah Buat Arwah,  Shuib Beri Sumbangan Siapkan Musolla Nama Siti Sarah!“Arwah nak sangat menyumbang sebab nak tengok Musolla dan dewan ni siap sebab dewan ni selain dari anak yatim kat sini guna, orang kampung yang duduk berhampiran pon boleh guna. Allah Maha segalaNya.

IKLAN

“Hari ini… Bila ianya sudah pon siap, arwah dah pon pergi untuk selamanya. Tapi rezeki arwah, dia diberi penghormatan bila mana Musolla dan Dewan ni di letakkan nama Sarah dan gabungan 2 lagi nama individu. Maka diberilah nama,” tulisnya lagi.

“Kehilangan yang ‘Menghidupkan’. Untung Pahala Mengalir.” Hadiah Buat Arwah,  Shuib Beri Sumbangan Siapkan Musolla Nama Siti Sarah!Sebagai penghormatan, dewan dan Musolla ini dinamakan sebagai Musolla dan Dewan Serbaguna Sarah Muslim Al-Attas.

Alhamdulillah, hadiah yang cukup istimewa untuk arwah Sarah di sana. Kelihatan dalam video ini, Shuib menurunkan tandatangannya ketika majlis perasmian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Dalam masa yang sama, Shuib turut meluahkan rasa syukurnya kerana arwah isternya Itu banyak mengajarnya akan kebaikan sedekah dan amalan bersedekah.

IKLAN

Sumber:

ARTIKEL MENARIK: “Allah Sangat Baik Dengan El, Allah Izinkan. Syukur Alhamdulillah.” Elfira Dedah Jantina Anak, Bakal Timang Bayi Perempuan!

ARTIKEL POPULAR: “Babah Cakap Rupa Ayyash Macam Ibu.” Kandungan 29 Minggu Terpaksa Czer Air Ketuban Kering, Ibu Ni Reda Anak ‘Pergi’

“Berjaya Mahramkan Musa. Dia Power.” Dah 3 Bulan Mizz Nina Masih Susukan Bayi Angkatnya, Pakar Laktasi Ni Kongsi Cerita!

BACA INI JUGA : ”Lawanya Adik. Anak Ramai, Badan Maintain Je.” Che Ta Kongsi Gambar Keluarga, Warganet Puji Nampak Sebaya Tak Makan Usia!

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

 

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara