Kesilapan notifikasi status Perintah Pengawasan dan Pemerhatian di Rumah (HSO) serta individu dalam pemantauan (PUS) menerusi aplikasi MySejahtera sudah dipadamkan dan diperbetulkan.

Aplikasi itu menerusi Twitternya @my_sejahtera hari ini berkata, pihaknya sudah menyelesaikan masalah yang menjadi punca perkara itu berlaku.

Kesilapan notifikasi status HSO dan PUS,  MySejahtera Mohon Maaf“Selamat pagi semua. Kami minta maaf di atas kesulitan yang berlaku apabila pengguna aplikasi itu secara rambang diberi status HSO dan PUS,” katanya.

Ini berikutan  beberapa individu mendakwa status mereka di MySejahtera bertukar kepada HSO dan PUS sejak awal pagi ini.

Kesilapan notifikasi status HSO dan PUS,  MySejahtera Mohon Maaf

Pengguna Twitter @zool_hilmi memohon Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin menyelesaikan isu berbangkit kerana ia menimbulkan keresahan dalam kalangan rakyat.

IKLAN

“Perkara itu tidak sepatutnya berlaku. Bagaimana kami nak keluar rumah apabila aplikasi itu perlu digunakan di semua tempat,” katanya.

Sumber: Harian Metro

ARTIKEL MENARIK: Sebelum Bercuti Atau Balik Kampung Kena Letak Duit Syiling Dalam ‘Freezer’, Ini Sebabnya Yang Ramai Tak Tahu!

IKLAN

Guna Hormon Air Kelapa, Rahsia Pekebun Thailand Nak Pokok Subur & Berbuah Lebat. Ini Caranya!

LAGI ARTIKEL MENARIK :Pakar Jelaskan Punca Kemerosotan Tulang & Otot, Serta Tips Pemakanan Yang Baik. Sila Take note, Rugi Kalau Tak Tahu!

Baca Ini Juga : Umur 40an Aim Nak Badan Langsing. Pakar Dietitian Ni Kongsi Caranya Perlu Praktik!


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

IKLAN

Kesilapan notifikasi status HSO dan PUS,  MySejahtera Mohon Maaf

 

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI