Bagi yang suka melakukan aktiviti berkhemah atau camping bersama keluarga, bolehlah persiapkan meja camping seperti yang dihasilkan oleh Muhamad Dzulfikri ini.

Ini memandangkan seakan menjadi fenomena baru keluarga masa kini, bila hendak melakukan aktiviti camping pasti akan  menggunakan setup yang lengkap dari khemah, peralatan memasak hingga ke aksesories perkhemahan.

Tujuannya untuk benar-benar dapat merasai pengalaman dan keistimewaan percutian dengan rasa selesa.

Oleh itu, bolehlah anda gunakan idea yang dikongsikan ini untuk menghasilkan meha camping secara DIY yang bukan sahaja praktikal  di mana boleh dilipat dan disimpan jika tidak digunakan, kos membuatnya juga sangat rendah iaitu bawah RM10!

Projek DIY Meja Camping

Projek meja camping diy saya akhirnya siap juga tinggal nak syelek bagi menarik saja .

Modal Bawah RM10 Je Nak Buat Meja Camping Ni, Bolehlah Dibuat Memang Berguna Sangat!

Saya bukanlah campers tegar macam tuan dan puan yang serba lengkap peralatan dari A sampai Z. Saya ikut mood kadang semangat kadang tak haha jadi saya buatlah meja kecil diy dari barang buangan untuk dijadikan meja minum minum kopi. Modal saya hanya bawah RM10.00

Bahan-bahan yang digunakan:

Kayu pallet : Kayu buangan
Kayu pine (secondhand) : RM2-RM3
Paku dan skru : RM3.00

Modal Bawah RM10 Je Nak Buat Meja Camping Ni, Bolehlah Dibuat Memang Berguna Sangat!

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet teruja untuk memiliki meja yang cukup praktikal yang dibuat oleh Muhammad Dzulfikri ini. Bahkan ada juga yang ingin cuba membuatnya memandangkan  bajet yang digunakan cukup rendah.

IKLAN

Istimewanya juga meja tersebut boleh dilipat dan bolehlah disimpan jika tidak digunakan.

Modal Bawah RM10 Je Nak Buat Meja Camping Ni, Bolehlah Dibuat Memang Berguna Sangat!

 

Sumber : Muhamad Dzulfikri

 

IKLAN