Angka kes positif Covid-19 kian meningkat dan merekodkan kes harian tinggi sehingga ke hari ini. Kadar jangkitan ini mengakibatkan ramai yang dijangkiti. Malah ada yang berkongsi menjaga SOP yang ketat turut dijangkiti virus bahaya ini.

Terbaharu, siapa yang tidak kenal dengan Dr Azizan Osman. Sebut sahaja namanya, pasti terbayang figura tokoh motivasi keusahawanan terkemuka negara.

Beliau adalah antara yang turut dijangkiti wabak ini. Menerusi perkongsian terbaharunya menerusi facebook miliknya, beliau meluahkan rasa syukur apabila diberi kesembuhan setelah melalui tempoh kritikal.

Sebak dengan perkongsian beliau, menurutnya pada kejadian pada pertengahan Jan lalu mengalami sesak nafas sehingga tiada harapan buat. Namun siapa sangka, beliau kembali sembuh.

Dalam pada itu, ahli keluarganya turut dijangkiti virus ini, lebih menyedihkan lagi ibu mertua telah kembali ke rahmatullah.

Ikuti selanjutnya kisah beliau.

SESAK NAFAS, PELUANG TIPIS.

“Nafas Saya Sesak. Doktor Kata Peluang Amat Tipis.” Dr Azizan Osman Sebak Diberikan Kesembuhan. 

Covid hampir meragut nyawa saya!

1.44pm, Jumaat 15 Jan 2021 – Saya dah hampir maut! Nafas saya sesak! Doktor kata peluang saya amat tipis!

Tapi sesuatu berlaku yang membuktikan kekuasaan Allah SWT…

Dengan nama Allah Yang Maha berkuasa yang memiliki seluruh alam…

IKLAN

Saya dan keluarga diuji dengan Virus Covid-19… 31 ahli keluarga saya dijangkiti Covid dan ibu mertua saya telah kembali ke rahmatullah…

Tak mudah untuk saya kongsikan betapa sedih, perit dan ngeri pada waktu itu, tapi sangat penting untuk saya kongsikan sebagai seorang MenThor, saya nak anda tahu proses ini dan mengapa saya dan RichWorks terus buat apa yang kami buat hingga hari ini.

7 Januari 2021, saya dan keluarga terdedah kepada individu yang positif Covid-19 dan saya sendiri dijangkiti. COVID IS REAL, THE STRUGGLE IS REAL, it’s a real fight kalau you ada pada simptom atau tahap yang teruk.

SEBAK

Saya cuba untuk menangis ketika menulis ni tapi pada waktu itu Alhamdulillah saya ada keluarga saya, saya ada Mak saya… isteri saya, Datuk Jerry… you are an amazing friend…

Pada waktu itu, saya fikirkan tentang anak didik saya, saya fikirkan Team RichWorks, saya fikirkan semua yang tak henti DM/PM saya sehingga hari ini… yang buatkan saya walaupun tahu tiada harapan, ia beri saya SEMANGAT. Semangat untuk hidup…

Masa itulah SAAT penentu untuk pergi atau kekal… You tak boleh bernafas, you tak boleh tarik, you tak boleh hembus hanya gunakan machine untuk terus survive dan fight dengan otak, emosi dan diri.

Do you want to live? Do you want to fight? That was the moment.

IKLAN

PELUANG KEDUA

“Nafas Saya Sesak. Doktor Kata Peluang Amat Tipis.” Dr Azizan Osman Sebak Diberikan Kesembuhan. 

Dan In sha Allah, ini masanya untuk saya betulkan segalanya, peluang kedua ni bukan sekadar suka-suka. Saya percaya ada sebab Allah bagi peluang ni untuk saya buat segalanya dengan lebih baik, to be a better MenThor In sha Allah…

Melihat bagaimana pandemik ini begitu kritikal hingga ada yang tekad bunuh diri,

Seorang ibu yang mencuri ubat untuk anak-anak, ada yang mencari rezeki di tempat sampah,

Kerajaan yang sedang berkira-kira untuk total lockdown yang akan beri impak pada pekerjaan ramai orang dan bisnes,

Tekanan perasaan dan banyak lagi dalam berita semasa…

Ini semua cukup memberi kesan pada saya betapa saya belum berjaya bantu bangsa saya untuk berjaya

IKLAN

AKUI RAMAI YANG HIDUP SUKAR KETIKA PANDEMIK

Beliau juga turut berkongsi gambar ketika menjalani rawatan termasuk ubat dan kesan lebam di anggota badannya betapa struggle untuk apabila dijangkiti virus ini apabila mengalami tahap yang teruk.

“Nafas Saya Sesak. Doktor Kata Peluang Amat Tipis.” Dr Azizan Osman Sebak Diberikan Kesembuhan.  “Nafas Saya Sesak. Doktor Kata Peluang Amat Tipis.” Dr Azizan Osman Sebak Diberikan Kesembuhan.  “Nafas Saya Sesak. Doktor Kata Peluang Amat Tipis.” Dr Azizan Osman Sebak Diberikan Kesembuhan. 

Saya sedar misi saya belum selesai seperti kata Mak, ramai lagi anak bangsa yang ketinggalan, perlukan bimbingan terutama dalam dunia bisnes ini. Saya dan RichWorks akan terus buat apa yang kami buat hingga hari ini.

Apatah lagi dengan keadaan pandemik, ratusan ribu hilang pekerjaan, bisnes tengah struggle dan mereka tak nampak lagi hala tuju yang perlukan ilmu dan bimbingan saya dan RichWorks.

I’m a Covid Survivor! I fight to live! And this is my journey.

Semoga kisah tokoh motivasi keusahawanan ini dijadikan iktibar buat kita semua agar sentiasa menjaga SOP supaya kes virus positif segera mengalami penurunan.

Sumber: Azizan Osman

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

  

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI