Setiap pasangan yang berkahwin tentunya inginkan bahagia hingga ke hujung nyawa. Namun siapa kita untuk mengelak takdirnya. Ada sahaja cabaran yang datang. Ia termasuk pasangan yang dikatakan curang.

Isteri yang selama ini setia di sisi tentu kecewa. Malah ada yang bertindak diluar batas dengan menyerang sang suami di khalayak ramai.

Begitulah kisah yang dipaparkan lelaki ini. Namun atas sifat prihati dia turut berjaya menghalang orang ramai daripada merakan kejadian yang akan mengaibkan pasangan.

Selanjutnya ikuti perkongsian itu.

Suami curang isteri mengamuk

Orang perempuan bila marah, kecewa dia lebih dahsyat dari lelaki. Seram tengok. Semalam kat depan kedai gaduh suami isteri. Suami kontoi ada perempuan lain.

Entah dari mana tiba-tiba kecoh depan kedai. Dengar perempuan jerit-jerit macam nak perang besar.

Rupanya seorang isteri datang serang suami dengan perempuan lain. Yang awek suami ini pula awal-awal minta maaf. Saya minta maaf kak, suami akak cakap dia dah solo. Saya minta maaf.

Apa lagi, isteri dengan laju tumbuk muka suami. Jantan tak guna, boleh pula kau mengaku dengan perempuan lain kau solo.

Aku dah lama follow kau dua ekor ni. Kau kena ingat, kau masih laki aku, makan minum aku dan anak-anak masih tanggungjawab kau.

Si lelaki ini hanya diam membisu. Hanya membiarkan sahaja isteri memukul dikalayak ramai. Nasib baik time tu tak ramai orang sebab hujan renyai-renyai.

Ada yang cuba rakam

Gambar sekadar hiasan

Fuh drama betul depan kedai. Saya tengok ada sorang brother ni dok rakam. Cepat-cepat saya pergi. Bang jangan rakam, ini aib diorang, abang rakam abang share nanti satu Malaysia tahu aib dia, cukuplah sekadar depan kita semua. Cepat-cepat brother ni stop dan deleted.

Saya sedih dan marah. Marah sebab si suami mengaku solo. Apa faedah kita mengaku sebab nakkan perempuan lain, nak tackle perempuan lain.

Sedih sebab seorang wanita yang kita nampak lemah terpaksa bertindak begitu dikhalayak ramai( harap tiada yang rakam dan viral). Nasib baik si suami ni tak balas balik, jika tidak lagi malu.

IKLAN

Ada yang kata kenapa la kecoh-kecoh kat public, selesai kat rumah kan elok. Saya kata, satu tahap wanita ini dia akan bertindak diluar kawalan apabila perasaan kecewa, sedih, teranianya menguasai mereka.

Tindakan itu disebabkan seorang suami yang selama ini dia curahkan segala bakti tergamak berbuat begitu.

Pengajaran untuk kita wahai para suami. Kenapa kita pilih kehancuran sedangkan Allah telah kurniakan kita permata kebahagiaan.

Entahlah dunia terlalu singkat untuk kita hancurkan sebuah kebahagiaan. Sekadar kongsi buat pengajaran.

Sumber: Muhammad Hassan

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

IKLAN

Mesti anda teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Jadi jom tonton berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara