Menimang cahaya mata adalah impian setiap pasangan yang mendirikan rumahtangga, termasuklah pasangan usahawan dan YouTuber terkenal, Alieff Irfan serta isterinya Nurul Nabilah Aliah Hazman atau dikenali sebagai Bella.

Namun bukan semua yang diberi rezeki cepat, ada yang memaksn masa tak kurang yang terpaksa melalui pelbagai rawatan.

Selepas dua tahun mendirikan rumah tangga, dia berkongsi kegembiraan bakal bergelar ibu bapa tidak lama lagi.

Menerusi perkongsian yang dibuat Bella di laman Instagramnya, dia telah membuat kejutan kepada suami tersayang, Alieff dengan menunjukan alat ujian kehamilan yang bertanda positif sehingga lelaki itu menangis kegembiraan.

“Alhamdulillah .. terima kasih ya Allah atas rezeki yang diberikan 🤲🏻😭 .

“Penantian tepat 2 tahun , akhirnya Allah tiupkan malaikat kecil dalam perutku 🤲🏻🥺 .

Akui Bella, sebelum ini dia terpaksa melalui segala hinaan termasuklah dikata mandul dan tidak mampu melahirkan zuriat. Segala kata-kata tersebut hanya mampu ditelan walapun pahit hanya kerana dia sedar dirinya ketika itu masih belum hamil.

“Dengan berbagai dugaan , hinaan & kecaman yang dapat selama 2 tahun ni . Ada yg cakap saya mandul . Ade yg cakap kami x bernasib baik . Allahu akbar !

“Tapi saya tetap sabar & senyum walau dihina banyak kali . Sebab saya percaya Rancangan Allah swt . Allah maha besar , Maha mendengar lagi maha mengasihani 🤲🏻 .

“Terima kasih lagi sekali untuk family saya , family mertua saya yg x putus doakan rezeki zuriat untuk saya dan suami . ❤️ .

“Cuma nasihat bella untuk semua org kat luar sana . STOP untuk hina org lain , lagi2 korang x tau perjuangan mereka yg nak dapatkan anak . Nampak diorg senyum , tapi dalam sumpah diorg sedih & down . Kalau boleh mulut jaga tau . X baik mempertikaikan rezeki dari Allah swt . Allahu akhbar .

“Untuk anakku , mommy & daddy akan jaga awak baik2 . InsyaAllah . 🤲🏻 . Semoag Allah swt lindungi kandungan ni dan semoga membesar dengan sihat walafiat . Amin ya Allah 🤲🏻

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella | 27 (95) (@bellestrelle)

IKLAN

Berita gembira tersebut membuatkan Alieff begitu sebak sehingga tidak dapat menahan tangisannya. Kelihatan dia memeluk erat isterinya usai diberitahu berita tersebut dengan wajah yang seolah-olah tidak percaya bakal bergelar ayah tidak lama lagi.

Sumber: bellestrelle


ARTIKEL MENARIK: “Like Father Like Daughter. Mata & Senyum Tu Seiras Betul.” Wajah Anak Perempuan Copy Paste Arwah Hani Mohsin Raih Perhatian!

ARTIKEL POPULAR: “Dia Takkan Ganggu Anda Lagi.” Jiran Kurang Senang Anak Autisme Bising, Keluarga Adam Akur Kontrak Rumah Sewa Tak Diperbaharui!

IKLAN

“Percutian Singkat Tapi Bermakna, Peluk Cium Anak Sendiri.” 2 Biji Kek Jadi Perhatian, Ibu Dr Amalina Syukur Kejutan Menjadi!

BACA INI JUGA : “Patut Berseri Lain Macam, Tahniah Bonda. Allah Atur Elok.” Nampak Pregnancy Test, Warganet Teka Intan Saleh Hamil!


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara