Baru beberapa hari memasuki tahun baru, pasti ada antara ibu bapa yang tengah rancang percutian bersama keluarga kan. Mungkin plan yang dibuat sebelum ini tak menjadi, memandangkan pelbagai perkara melanda negara.

“Tak Boleh Cuti Ikut Dan. Kena Hormat Sekolah Anak.” Rancang Percutian, Ini Pesanan Ustaz Don Buat Mak AyahSekarang boleh menarik nafas tenang dan teringin juga nak merehatkan diri sambil membawa anak-anak bercuti kan. Tetapi, jangan abaikan sesi persekolahan terutama yang mempunyai anak yang sudah bersekolah.

Titipan pesanan daripada penceramah, Ustaz Don daniyal Don Biyajid ini patut dijadikan panduan bersama.

“Tak Boleh Cuti Ikut Dan. Kena Hormat Sekolah Anak.” Rancang Percutian, Ini Pesanan Ustaz Don Buat Mak Ayah

Menerusi Instagramya, Ustaz Don memuatnaik gambar kalender percutian tahunan yang dirancang isterinya, Dr Husna Zahry untuk mereka sekeluarga  mereka tanpa mengabaikan sesi persekolahan anak.

“Tak Boleh Cuti Ikut Dan. Kena Hormat Sekolah Anak.” Rancang Percutian, Ini Pesanan Ustaz Don Buat Mak AyahIsteri saya hantaq msg. Bagi gambaq ni (Gambaq1). Untuk kami plan cuti sebab sekarang dh ada anak sekolah rendah.

Bukan macam dulu. Cuti ikut dan saja. Rasa nk cunggit, cunggit teruih. La ni x boleh la. Kena hormat sekolah anak.

IKLAN

“Tak Boleh Cuti Ikut Dan. Kena Hormat Sekolah Anak.” Rancang Percutian, Ini Pesanan Ustaz Don Buat Mak Ayah
Walupun la ni sejak-sejak ligat internet ni orang mula rasa sekolah tak penting sebab dok dengaq macam-macam pihak dok motivate, tapi pendirian saya, sekolah tetap penting. Banyak saya belajaq di sekolah. Terutamanya berkawan dan bergaul serta hormat orang.

Dalam pada itu, Ustaz Don mengingatkan dalam bergembira untuk bercuti jangan dilupa tarikh yang cukup penting iaitu hari kelahiran nabi Muhammad Saw

Jadi, saya pun, tengok la satu per satu sekali lalu. Bila mai tang bawah, saya terberenti dan renung lama. Sampai menangih sebab terharu (Gambaq 2)
.
Rakyat Malaysia, walauapa pun orang nak kata lepaih baca post saya ni, saya tetap yakin macam mana saya yakin sekolah bagi manfaat, saya sangat yakin, BIRTHDAY RASULULLAH ‎ﷺ sangat dekat di hari kita.

“Tak Boleh Cuti Ikut Dan. Kena Hormat Sekolah Anak.” Rancang Percutian, Ini Pesanan Ustaz Don Buat Mak Ayah
And i tell you, إنْ شَآء الله selama mana kita sentiasa mengutamakan menyambut, meraikan, memeriahkan, bagi cuti, bercuti, buat majlis ilmu, menghidupkan dan merayakan hari kelahiran Nabi Muhammad ‎ﷺ , saya yakin dan pasti, إنْ شَآء الله Malaysia dan rakyatnya sentiasa dalam pemeliharaan Allah Azza Wa Jalla.
.
Ya Allah, tolong pelihara Malaysia dan rakyatnya dan semua ummat Nabi Muhammad ‎ﷺ dari segala bala dan fitnah akhir zaman dengan berkat nama Mim Ha Mim Dal Nabi Muhammad ‎ﷺ .
آمِين يٰـا رَبّ الْعَالَمِين .
.
Sollu ‘Alan Nabi.

IKLAN

 

 

Sumber: ddaniyaldbiyajid

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Daripada 7.8 Billion Manusia, Kamu Bertakhta Di Hati.” Aksi Malu-Malu Heliza Bikin Terhibur, Sweetnya Ucapan Suami

ARTIKEL POPULAR: “Ditanya Nak Hadiah Apa, Saya Cuma Nak DOA.” Suami Dedah Sebab Pilih Heliza, Resepsi Dihadiri Ilmuan, Alunan Al-Quran & Tazkirah

“Selepas 35 Tahun, Bertemu Jua Pemilik Tulang Rusuk.” Mas Kahwin Senaskhah Al-Quran, Heliza Helmi Selamat Bergelar Isteri


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club