Hampir 1,500 orang yang memenuhi Dewan Plenary, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur demi Zamani yang mengadakan konsert Slam Muncul Lagi.

Selepas tertangguh dua kali akibat pandemik covid-19, akhirnya konsert yang dirancang kumpulan ini berjalan lancar.“Terima Kasih Setia Waktu Saya ‘Straight Atau Bengkok’.” Tak Kisah Cakap Orang, Zamani Slam Jual Makanan Secara Online!

Terharu Sokongan Peminat

Terharu dengan sokongan yang tidak pernah putus daripada peminatnya, Zamani yang mempunyai masalah tulang belakang melengkung atau skiliosis, dia tetap melunaskan janji dengan menggagahkan dirinya untuk berdiri dan sesekali duduk.

“Terima kasih setia bersama saya, dalam keadaan straight atau bengkok (merujuk keadaan kesihatan). Anda masih kekal menyokong kami. Semoga anda semua pulang dengan kenangan manis,” demikian ucapan Zamani yang mewakili Kumpulan Slam.

“Terima Kasih Setia Waktu Saya ‘Straight Atau Bengkok’.” Tak Kisah Cakap Orang, Zamani Slam Jual Makanan Secara Online!Penyanyi berusia 51 Tahun ini mendendangkan lagu wajib ‘dilayan’ kepada ribuan pengunjung antaranya Biarkannya, Buat Seorang Kekasih, Manisnya Rindu, Rindiani, Tak Mungkin Berpaling, Nur Kasih, Maria Mariana, Kembali Merindu, Suratan, Biarkan Ia Pergi dan Kembali Terjalin.

Selain Zamani, Slam turut dianggotai oleh Shah selaku ketua kumpulan juga pemain gitar utama, Ajak (gitar kedua), Lili (bass), Man (dram) dan Eddie (keyboard).

Nyanyi Duet Bersama Ratu Rock Ella

Sebelum menutup tirai persembahan konsert malam tersebut,  Zamani memanggil Ratu Rock Negara iaitu Ella naik ke atas pentas untuk sama-sama menyanyi.

Konsert tersebut turut meninggalkan momen indah buat Kumpulan ini dengan kehadiran Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin Abdul Rahman dan juga Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu.

Rakan artis yang turut hadir memberi sokongan, antaranya adalah Neves Pretty Ugly, Ajai, Shuib, Wany Hasrita dan Radin ERA.

“Terima Kasih Setia Waktu Saya ‘Straight Atau Bengkok’.” Tak Kisah Cakap Orang, Zamani Slam Jual Makanan Secara Online!

Inginkan Cahaya Mata

Mengulas mengenai sisi peribadinya sebagai seorang suami, Zamani yang  mendirikan rumahtangga lebih dua tahun reda dengan ketentuan Ilahi masih belum dikurniakan cahaya mata.

IKLAN

Bagaimanapun, penyanyi berusia 50 tahun itu mengharapkan doa peminat agar dirinya dan isteri berpeluang menimang cahaya mata suatu masa nanti.

“Saya masih mencuba, tetapi buat masa ini, masih belum ada rezeki lagi.

“Saya berkahwin pada usia yang agak lambat, jadi, apapun doakan saya mendapat baby ‘junior’ suatu hari nanti,” katanya lagi.

Jual Nasi Udang Manila Secara Online

“Terima Kasih Setia Waktu Saya ‘Straight Atau Bengkok’.” Tak Kisah Cakap Orang, Zamani Slam Jual Makanan Secara Online!Dia  kini turut menceburi perniagaan Nasi Udang Manila secara atas talian sejak beberapa bulan lalu untuk mencari pendapatan tambahan.

Tidak malu berbuat demikian, Zamani tidak kisah apa pandangan orang kerana tujuan utamanya ialah memanfaatkan peluang sementara namanya masih dikenali.

“Tak kisahlah orang nak cakap apa.Pada saya, kita kena bangunkan perkara ini sekarang, waktu kita masih ada populariti dan pekerjaan. Kalau sampai waktu populariti sudah merudum dan terdesak baru nak buat dan mulakan, mungkin akan menjadi satu tekanan hidup pula.

“Kalau bangunkan waktu sekarang, apabila buat perkara ini secara serius nanti orang sudah tahu dan namanya pun sudah kuat. Ia tak jadi masalah untuk pasarkannya,” katanya lagi.

IKLAN

“Terima Kasih Setia Waktu Saya ‘Straight Atau Bengkok’.” Tak Kisah Cakap Orang, Zamani Slam Jual Makanan Secara Online!

Isteri Masak Resipi Arwah Mentua

Menurutnya lagi, Nasi udang Manila dimasak sendiri oleh isterinya, Julie.

“Ia adalah resipi arwah ibu mentua yang sempat diturunkan kepada isteri Saya. Penghantaran di kawasan terdekat dibuat oleh saya sendiri serta atas permintaan istimewa pembeli, manakala di kawasan agak jauh menggunakan penghantar makanan.

“Alhamdulillah, sambutan untuk menu ini agak okey. Namun kalau saya sibuk dengan aktiviti seni, ia terpaksa dihentikan sekejap,” katanya.

“Terima Kasih Setia Waktu Saya ‘Straight Atau Bengkok’.” Tak Kisah Cakap Orang, Zamani Slam Jual Makanan Secara Online!

Menurut Zamani, dia akan menyambung semula perniagaannya selepas ini secara dalam talian.

“Kami tak jual di restoran. Kami akan ambil pesanan secara terbuka dalam talian dan tengok pada sambutan. Tengoklah kalau berkembang, kami akan pergi ke arah yang lebih besar seperti buka restoran.

IKLAN

“Saya sebenarnya hantar sendiri tanpa caj dan peminat gembira dapat bergambar dengan saya. Setakat ini paling jauh saya buat penghantaran ialah ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA),” katanya.


ARTIKEL MENARIK: “Like Father Like Daughter. Mata & Senyum Tu Seiras Betul.” Wajah Anak Perempuan Copy Paste Arwah Hani Mohsin Raih Perhatian!

ARTIKEL POPULAR: “Dia Takkan Ganggu Anda Lagi.” Jiran Kurang Senang Anak Autisme Bising, Keluarga Adam Akur Kontrak Rumah Sewa Tak Diperbaharui!

“Percutian Singkat Tapi Bermakna, Peluk Cium Anak Sendiri.” 2 Biji Kek Jadi Perhatian, Ibu Dr Amalina Syukur Kejutan Menjadi!

BACA INI JUGA : “Patut Berseri Lain Macam, Tahniah Bonda. Allah Atur Elok.” Nampak Pregnancy Test, Warganet Teka Intan Saleh Hamil!


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara