Di Malaysia, perkahwinan campur sudah menjadi kebiasaan sejak dahulu lagi. Sikap bertoleransi dan hormat menghormati menjadi kunci kepada perhubungan kekeluargaan antara kaum.

Beruntungnya seorang wanita apabila dikurniakan mertua yang penyayang meskipun berbeza latar belakang agama seperti yang dikongsikan oleh pengguna Tiktok yang bernama Hajar ini.

Dalam perkongsiannya, dia berkongsi kisah ketika pulang ke rumah suaminya pada hujung minggu. Kebetulan ketika itu dia tiba-tiba mengidam nasi tomato yang dimasak oleh ibu mertuanya.

Teringin Makan Nasi Tomato, Mentua India Penuhi Permintaan Menantu Raih Pujian Ramai

Meskipun masa agak suntuk, ibu mertuanya yang berbangsa India rela menyediakan juadah berkenaan demi menantu tercinta. Bagaimanapun, ibu mertuanya berjaya menyiapkan nasi tomato seperti yang diminta oleh menantunya untuk dibawa pulang ke Kuala Lumpur.

Malah, di hujung video perkongsian tersebut, kelihatan keakraban mereka bersalaman dan  berpelukan sesama sendiri. Anak puan Hajar pun turut menyantungi neneknya dengan memeluk wanita itu.

IKLAN
@hajarangelique Bulan puasa bersama parents-in-law Saya yg non-Muslim #fyp #fypage #foryou #foryoupage #malaysiatiktok #keluargamalaysia ♬ Syukur Alhamdulillah – Wafiq Azizah

Meninjau di ruangan komen, rata-rata memuji kebaikan ibu mertua dan keakraban mereka meskipun berbeza bangsa dan budaya. Malah mereka turut mendoakan yang terbaik buat mereka.

Teringin Makan Nasi Tomato, Mentua India Penuhi Permintaan Menantu Raih Pujian Ramai Teringin Makan Nasi Tomato, Mentua India Penuhi Permintaan Menantu Raih Pujian Ramai Teringin Makan Nasi Tomato, Mentua India Penuhi Permintaan Menantu Raih Pujian Ramai

Sumber : @hajarangelique

Jom tonton kisah Hikayat 1001 Malam yang dibawakan oleh Bintang Kecil.

IKLAN

Agak-agak, menu apa yang best eh kat Jollibee? Haa meh tengok Zira Review!

Bulan puasa ni masa untuk kita tambah pahaladengan membuat amal ibadah. Jom didik jiwa mendekati keluarga sakinah.

 

IKLAN

Nak tahu cara mudah uruskan kewangan keluarga? Semak sini!

Yang mana adik adik ada masalah mata, jangan takut bagitau ibu ayah ye, macam BK squad ni!

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI