Pagi tadi, sempat saya sendiri masuk ke dalam live TikTok Ustaz Kazim Elias yang sedang menyampaikan ceramah yang membawa topik tentang Kebinasaan Yakjud Maajud dukedi sebuah masjid. Apa yang menarik perhatian adalah penampilan ustaz Kazim jauh berbeza dari hari biasa. Ustaz kazim tampil dengan memakai topi askar yang menutupi seluruh wajahnya, hanya menampakkan bahagian muka sahaja. Live tersebut ditonton seramai 5.4 ribu penonton.

[VIDEO] Penampilan Ustaz Kazim Elias Ketika Beri Ceramah Jadi Tanda Tanya

Hal demikian menjadi tanda tanya oleh orang ramai berkenaan apa yang terjadi dengan muka ustaz. Seperti semua sedia maklum, sejak tahun 1995 lagi mengalami penyakit yang tak dapat dijelaskan dari segi klinikal. Ustaz Kazim disihir sjak dulu lagi dan beliau kini masih menjalani rawatan rawatan.

Sebelum ini , beliau ada menunjukkan wajah beliau tanpa makeup secara live di program MeleTop secara ekslusif.

Dalam program itu ustaz Kazim menujukkan bahagian ‘sakit’nya yang memakan diri dari seluruh tubuh badannya.

IKLAN

“Saya percaya Allah datangkan ujian untuk saya untuk bersabar. Namun saya redha dengan Ujian yang menimpa. Walaubagaimana sekali pu keadaan saya, saya akan tetap menyampaikan dakwah saya sehingga hunjung nyawa..” Ujar Ustaz kasim

Terbukti, Ustaz Kazim menganggap itu hanyalah perkara kecil walaupun wajahnya terjejas dengan penyakit itu, Dengan itu beliau tetap sampaikan ceramah walaupun dengan memakai topi askar

IKLAN

Sedang menyampaikan ceramah, Ustaz Kazim baru perasan dia tak buka tanda harga, momen itu cukup mencuit hati penonton dengan lawak-lawak ustaz Kazim.

[VIDEO] Penampilan Ustaz Kazim Elias Ketika Beri Ceramah Jadi Tanda Tanya

“Laaa dari tadi duk ceramah saya tak buka price tag rupanya. Patutlah dari tadi duk berjuntai-juntai..”

IKLAN

“Tak apalah, riak sikit ada nampak harga,, Rm29 saja murah sajaa hehe…”

Dalam live tersebut ramai turut mendoakan kesejahteraan Ustaz Kazim dan memuji kegigihan beliau walaupun dalam keadaan sakit dia masih tidak berputus ada untuk menyampaikan dakwah islamiah.

Sumber : Tiktok Ustaz Kazim Elias

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI