Perkongsian yang sangat luar biasa dan menyentuh hati daripada Azlina Ina Fans bagaimana dalam tempoh 14 tahun dia dan suami membina keluarga mereka. Dapur milik orang dijadikan rumah sewa buat keluarga, di situlah tempat makan dan situ jugalah tempat tidur.

Namun berkat rezeki, selepas hamil anak pertama, mereka dapat berpindah ke rumah sewa yang lebih selesa walaupun tiada katil dan hanya tidur beralaskan toto.

Namun, berkat kesabaran dan kegigihan, dia dan suami akhirnya berjaya memiliki rumah impian.

Lauk rutin telur hampir setiap hari.

Buat surirumah yg xbekerja..nukilan ini untuk anda.

14 tahun yg lalu masa mula2 kawin dgn abah,kami menyewa dapur org yg di buat sebagai rumah sewa.Situ lah dapur situ lah tempat makan situ lah tempat tidur.Sahur buka puasa di satu ruangan yg sempit sgt2.Lauk rutin telur hampir setiap hari.

bilik rumah lama

Bila mengandung anak pertama,kami pindah ke rumah sewa.Di sebab kan bilik xde katil xmampu beli masa tu,kami tidur di ruang tamu beralas toto.kehidupan yg sederhana gembira menjalani rutin harian masa tu mak masih kerja kilang.

Berhenti kerja, gaji suami RM600

Lahir nya anak sulung,mak berhenti kerja.Bergantung sepenuh nya dgn pendapatan abah, dr despatch gaji 600 abah upgrade kerja bawak lori 1 tan perabut.Balik 3-4 pg nak cukup kn keperluan keluarga.Masa lepas sekolah je dah janji dgn arwah mak dan arwah abah dieorg xyah kerja duduk je rumah nnt bulan2 kita bg mak duit tau.

Bilik sekarang.

Jual tin dan kotak untuk cari duit tambahan

Series strugle bila dah xbekerja 😫 xdpt bg mak duit banyak tp dah bgtau abah, “bah walau gaji kita sikit sekali pn mintak izin asing kan sikit bg abah dgn mak boleh?Maka dr situ abah usaha cari duit tepi jual tin2 kotak dapat duit die suh ketepikan balik kampung bg kat arwah mak dgn abah.

Rupa nya dalam nilai duit itu ada doa. maka berlalu la abah tanggung mak dgn anak tiga walau ade saat nak tunggu gaji duit kat tgn tinggal rm10 saje😩Bertitik mula dr pergi nya arwah kakak dan arwah abah selang seminggu sebab sakit,maka abah buat kan fb untuk hilang kan kebosanan mak bila dia g kerja anak2 tidur.Sekurg2 nya mak xnangis lg.

Dapur rumah lama

Resipi Cekodok dapat 5 like

Bermula baking pertama apam😂 apam susu hehari buat sampai abah kata dah la hahaha jgn hari2😝😝 tp die makan jugak dan die kata sedap🤣🤣🤣Walau pn resepi perkongsian pertama adalah hanya cekodok😂 tp sebab ade 5 like semangat mak nak kongsi resepi bekobar kobar.Hari2 teringin cuba benda baru lepas tu ajar pd org.

Sampai dapat gelaran cikgu😂😂walau pn xbetauliah hahaa.Bermula lah percubaan baking kek coklat moist dalam dadih😂 tp bila tuang cheese kek terapung🤣🤣dah kenapa hahaha.

Dapur dry kicthen skrg

Pendapatan pertama RM18

Tp kompiden level mak mmg tinggi hahaha.Propose kedai acheh ayat xleh blah.Kek saya ni sedap tau kalau jual kat kedai awak mmg sekejap je licin.Saya bukan xnak letak kt kedai lain saya ni buat sorg xlarat buat banyak2 eh kedai awak kire betuah kalau ambik kek saya sbb saya sudi buat😝

Pendapatan pertama rm18😂 sbb satu jual rm1.80 laku 10 je lain basi😂😂😂mana nak tau kene letak peti ais😂 mak suh die letak atas meja je.

IKLAN

Tak putus asa esok baking lg 🤣🤣🤣 yg kelakar sanggup lalu 4-5 kali kat kedai tu semata2 nk tgk kek tu ade kurg ke tidak😂😂

Bukan jutawan segera

Masa kat rumah sewa tidur ruang tamu bgtau abah.bah bila kite nak ade bilik cantik sket bah, dapur elok sikit😫 abah kata sabar nnt ade la rezeki tu.Personaliti abah ni jenis cool die xpernah tengking atau mrh sepanjang 14 tahun kawin.Masa arwah mak masa tu xsihat sakit mak bgtau arwah,mak aku nak beli rumah nnt mak doakan tau.

Mak kata😂boleh ke ko jual kek siram susu je mcm ni beli rumah😅 mak xtau cheese die kata susu.

Impian bilik dan dapur mak xtercapai dalam masa 1 2 tahun.Mak bukan jutawan segera.mak ambik masa berbelas tahun untuk ape yang ada skrg.

Menangis tengok isteri tidur di lantai

Bila mak dah ada segala2 nya.Tiba masa mak balas kesabaran dan kegigihan abah waktu mak surirumah.Cara abah mencukupnkan perbelanjaan anak beranak cara abah rajin usaha nak pastikan mak happy dgn anak2 walau xbanyak duit.Skrg mak pastikan abah dan keluarga dia senang sekali sebab pengorbanan dia dulu.Walau kerja abah jd driver dan tukang jaga acc mak sbb mak xpandai transfer2 beli on line pn xtau.Mak pastikan abah xpenat mcm dulu,menangis tgk isteri tidur di lantai.

IKLAN

Berjaya ubah dapur biasa ke dapur impian

Sesungguh nye kejayaan mak sekrg ada abah yg memegang bahu mak dr belakang.Terima kasih En Din Stranger untuk 14 tahun yg sgt berwarna warni.

Kita berjaya ubah dr dapur biasa ke dapur impian dr bilik kecil ke bilik besar. bila kita dah ada duit ade segala nya jgn lupa sifat baik kita masa susah,sedekah,dan hargai ibu bapa. semoga kalian juga berjaya menjadi org yg berjaya walau tempoh nya amat lama🥰🥰

Tq cadarhouse.com cadar yg sgt cantik dan selesa


ARTIKEL MENARIK: “Rumah Pertama Beli Umur 21 Tahun.” Fasha Sandha Sebak & Syukur Impian Bina Surau Dalam Rumah Tercapai

ARTIKEL POPULAR: “Meh Sini Mak Simpan.” Alhamdulillah Rezeki, Neelofa Dedah Bilal Collect RM14K Duit Raya

BACA INI JUGA : “Humble Makan Dengan Anak Sambil Duduk Atas Lantai Je.” Elly Mazlein Dipuji Pandai Bawa Diri Ketika Beraya Kampung Suami


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club