Tekanan darah (blood pressure – BP) tinggi dikenali sebagai pembunuh senyap kerana simptom-simptomnya jarang dijumpai pada peringkat awal. Oleh yang demikian, satu-satunya cara untuk mengetahui sama ada ahli keluarga kita menghidap tekanan darah tinggi atau tidak adalah dengan mengukur tekanan darah menggunakan alatan khusus yang boleh dibeli di farmasi atau pun pergi ke klinik untuk buat pemeriksaan kesihatan.

Menyentuh tentang rawatan atau kaedah untuk mengawal tekanan darah, selain dengan mengamalkan gaya hidup yang sihat dan sentiasa mengambil ubat-ubatan yang disarankan oleh doktor, anda juga boleh usahakan seperti yang dipraktikkan oleh wanita ini dalam mengawal masalah darah tingginya. Terbukti menurutnya, bacaan darah dapat dikawal dengan baik.

Nak tahu lanjut, ini perkongsiannya.

Stabilkan Bacaan Tekanan Darah

Darah Tinggi Kena kawal pemakanan jangan bergantung pada petua sahaja supaya stabil selalu. Dah 3 bulan saya diet dan kekalkan bacaan darah seperti ini 70-80/125

“3 Bulan Kekal Bacaan Darah Seperti Ni..” Wanita Ni Kongsi Petua & Pemakanan Kawal Darah Tinggi & Terbukti Berkesan!
Cara nak bagi darah cantik bergantung pada pemakanan harian kita. Saya cuma makan ikan, ayam dan daging sebulan sekali saja.

Banyakkan minum sayur dan jus. Makan nasi beras BROWN RICE sahaja. Setiap hari minum jus timun dan epal hijau.

Jus cincau minum hanya bila bacaan tekanan darah tinggi saja. Bila dah normal
Cepat cepat berhenti minum cincau sebab takut merudum turun ‘ bahaya’. Jadi untuk kebaikkan dan keselamatan kena ada BLOOD PRESSURE MONITOR dirumah…beli satu

IKLAN

Cincau tak boleh makan untuk jangka masa yang lama dan ada sukatannya. Saya minum jus cincau 8 hari saja kemudian terus stop bila darah dah normal. Sekali minum 200gram cincau. 2 kali sehari.

Jika darah anda tidak terlalu tinggi cukup sehari sekali saja – 250gram

Cincau hendaklah dikisar campur air 1 gelas supaya cepat berkesan ( jangan tambah apa apa terutama GULA) dan cincau mestilah guna cincau TANPA GULA dan PERASA sahaja.

Untuk maintainkannya bergantung kepada pengambilan makanan harian kita dan minum jus TIMUN 1 biji setiap hari. Untuk lebih baik campur epal hijau sebiji.

Jangan makan macam macam..kena kawal pemakanan…langkah paling baik untuk kesihatan yang baik.

IKLAN

“3 Bulan Kekal Bacaan Darah Seperti Ni..” Wanita Ni Kongsi Petua & Pemakanan Kawal Darah Tinggi & Terbukti Berkesan!

Kalau nak buat cincau sendiri paling mudah pergi beli daun cincau kering di
Kedai sinsei cina’…tanya dia cara cara nak buat atau masak. Dalam google pun banyak resepi buat cincau. Cincau dibuat dari daun. Ada pokoknya. Beli pokok dalam shopee lazada pun ada dijual. Tanam nanti boleh buat cincau sendiri dan boleh jual pada jiran jiran.

Sumber : Ida Shahida

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI