“Siapa sangka kes saya menggempar satu Malaysia. Saya pun tidak sangka. Hingga ramai ahli politik, menteri bahkan pm turut sama membicarakannya.”

“Ramai tokoh-tokoh ternama, nama besar dalam arena politik turut serta menyatakan sokongan mereka. Terima kasih semua yang ikhlas menyokong.”

Antara perkongsian Mohd Fadli Mohamed Salleh yang juga merupakan guru Matematik tular setelah mendedahkan dirinya dikenakan tindakan tatatertib oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.

Artikel trending: Pada Usia 50 Tahun Azah Aziz ‘Maintain’ Cantik, Tak Buat Pembedahan, Makan Dua Sudu Nasi Je

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

DIGUGURKAN TINDAKAN TATATERTIB

Isu ini turut mendapat perhatian Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Dr Radzi Jidin.

Namun setelah meraih perhatian ramai pihak termasuk ahli politik serta wargamaya yang menyokong usahanya, siapa sangka tindakan tatatertib itu digugurkan.

Sebagaimana laporan Harian Metro, Lembaga Tatatertib Perkhidmatan Pendidikan memutuskan guru Matematik Mohd Fadli Mohamed Salleh tidak bersalah susulan pendedahan mengenai kepincangan silibus pendidikan negara.

Menerusi surat keputusan yang tular di laman sosial petang ini, Mohd Fadli juga dibebaskan daripada tiga pertuduhan yang dikenakan ke atasnya.

Berdasarkan surat berkenaan, guru Sekolah Kebangsaan (1) Gombak itu tidak akan dikenakan sebarang tindakan tatatertib oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.

IKLAN

Surat berkenaan ditanda tangan Pengerusi Lembaga Tatatertib Perkhidmatan Pendidikan, Datuk Yusran Shah Mohd Yusof.

Alhamdulillah, Cikgu Fadli Tak Bersalah, Nama Gugur Tindakan Tatatertib

Selain itu, semalam Mohd Fadli juga berkongsi keputusan mesyuarat Lembaga Tatatertib Perkhidmatan Pendidikan menerusi Facebook (FB)

 

Artikel popular: Remaja Ini Raih Perhatian Mahasiswa di Univesiti Malaya,Tak Sangka Rupanya Ini Sebabnya.

Atikel popular: Pernah Curi Motorsikal, Pelajar Juvana Ni Tak Sangka Dapat 8A, Tekad Berubah Demi Keluarga

RITA RUDAINI TURUT MENYOKONG 

IKLAN

Rentetan daripada keputusan itu, wargamaya meluahkan rasa syukur dan menitipkan doa untuk guru berkenaan untuk meneruskan perjuangannya dalam membela nasib murid-murid.

Sebelum ini, Mohd Fadli mendakwa silibus pembelajaran yang menurutnya terlalu tinggi dan tidak sesuai.

Malah dia turut menyuarakan pendapat jumlah murid di dalam kelas terlalu ramai selain subjek pembelajaran yang banyak serta isu beg berat yang boleh memudaratkan kesihatan murid.

Malah usahanya itu turut mendapat sokongan daripada pelakon popular Rita Rudaini menerusi hantaran di instagram miliknya.

Alhamdulillah, Cikgu Fadli Tak Bersalah, Nama Gugur Tindakan Tatatertib

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727)

 

Sumber: Harian Metro & Rita Rudaini

 

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.k

 

Nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di https://toko.ideaktiv.com/product/ya-aku-mampu-susukan-anak/
Alhamdulillah, Cikgu Fadli Tak Bersalah, Nama Gugur Tindakan Tatatertib

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Alhamdulillah, Cikgu Fadli Tak Bersalah, Nama Gugur Tindakan Tatatertib