Diana Danielle dalam satu perkongsian memuatnaik tentang soal menambah ahli keluarga baru memandangkan anaknya kini sudah besar.

Tidak hanya isteri kesayangan Farid Kamil ini yang menghadapi situasi berkenaan, sebaliknya itulah persoalan yang sering diajukan segelintir masyarakat tentang anak.

Belum kahwin, ditanya bila nak kahwin. Sudah kahwin ditanya pula bila nak menimang cahaya mata. Apabila memiliki anak ada pula yang tanya bila nak tambah lagi.

Pendek kata persoalan takkan berhenti, tak hairanlah ada yang tidak kuat dan akhirnya tertekan apabila diajukan persoalan begini. Lebih-lebih lagi yang belum memiliki cahaya mata.

Bagi Diana, walaupun dua orang anaknya sudah besar namun mereka masih memerlukan perhatian lebih daripadanya.

“Anak dah besar tambah la lagi sorang” 🤭

“Yes betul anak yg kedua pun dah 6 tahun, tapi bagi D nilah usia diorg perlukan bimbingan dan input setiap masa sebelum melangkah ke fasa remaja. Nampak saja “besar” tapi masih nak pelukan, nak manja, nak kita explore dan explain soalan-soalan yg makin rumit, makin “deep”.

“Curiosity mencanak, personaliti makin terbentuk, makin pandai counter point kita, makin nak berkawan dan mengenali dunia luar. D tak nampak itu sebab untuk tambah dan tambah. Sorang pun dah amanah seumur hidup.

“So kita ikut pada kemampuan yang bukan hanya dari segi duit tapi mental, emosi dan masa. The right time will come if and when we feel it should happen. Working moms lagi la fikir lebih. Tak nak baby baru membesar dgn orang gaji, dgn cikgu taska saja.

“That’s not why we want to have kids.. I want to be the parent, I want to be their guide and point of reference. Til now – i’ve got a lot more parenting to do. Even with myself 🤓 Share your thoughts ❤️

IKLAN

Jawapan padu dari Diana Danielle turut mendapat maklum balas warga maya. Ada yang bersetuju tak kurang yang memuji cara Diana menjawab pertanyaan tersebut.

ramonazamzam Totally agreed. Its a lifetime commitment, we’re raising human not dolls.
amirsanz Yes totally agree, at that age children needs their parents attention and guidance. Working parents like us need to keep that in mind. Baru la anak dapat membesar dengan sihat dan kuat 💪
dys.maqup Baru jaga sorang baby boy dah rasa nak putus nafas. Org lain best je kata kesian dia main sorang2, hello yg berjaga malam tu kiteee. Sis emo 😂
damiasyafiqah90 Acik bawang mmg suka tnya soalan2 cmtu dorg mne pnh pk psl nk jd parents yg trbaik…ayat pling win anak tu kn pembawa rezeki…hahaha then lg Stu pkran mrk ank ramai hebat belaka mak bapaknya ..😂😂😂😂
syaznilazzsusukambing Yes.. Totally agree.. Im having the same situation also plus kids are same age as urs😍😍 sorg 9 sorg 6..mmg challenging..
misses_suraya Finally someone mention thissssss! I got two boys pun asyik kena tanya bila nak tambah girl haih. Nak je jawab “tlg transfer sakit beranak sakit bengkak susu bentan bagai and mcm2 lagi lahhh” nasib baik ckp dlm hati je 😜
hnani.nasa Yess sangat agree with mommy D. Not easy..we are delivering human ok… Every angle need to be countered.
noniesuhaida Ikut kemampuan , ada anak ramai tp x terjaga ssh jugak , nnt anak kena tempias amarah terasa membebankan, mmg la rezeki tp kita blh merancang jugak, kehidupan zaman dlu & skrg sgt berbeza. Quality pn penting dri quantity.

ARTIKEL MENARIK: “Daripada 7.8 Billion Manusia, Kamu Bertakhta Di Hati.” Aksi Malu-Malu Heliza Bikin Terhibur, Sweetnya Ucapan Suami

IKLAN

ARTIKEL POPULAR: “Ditanya Nak Hadiah Apa, Saya Cuma Nak DOA.” Suami Dedah Sebab Pilih Heliza, Resepsi Dihadiri Ilmuan, Alunan Al-Quran & Tazkirah

“Selepas 35 Tahun, Bertemu Jua Pemilik Tulang Rusuk.” Mas Kahwin Senaskhah Al-Quran, Heliza Helmi Selamat Bergelar Isteri


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Mesti korang teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000. Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara