Sekarang macam macam. Phedopilianya, penculiknya. Seram fikir pasal tu. Kita tak nak anak kita jadi mangsa seterusnya. Walaupun kita rasa rumah adalah tempat paling selamat buat anak-anak, namun sekarang ini macam-macam perkara boleh jadi.

Inilah yang dikongsikan oleh seorang ibu bernama Rehana Ahmad apabila anaknya hampir-hampir menjadi mangsa culik orang yang tak dikenali.

Allah.. terima kasih semua family & kawan² yang tolong doakan. Tak tahu perasaan kami ni camne. masih terkejut,fobia. Dan ramai yang bertanya tak dan kami nak balas. Tapi Allah lindung keluarga kami lagi . Alhamdulillah. Cume nak shared kat orang lain supaya hati². Mungkin modus operandi baru untuk culik budak.


Kejadian lebih kurang 6.30- 6.50petang,21/12/2020.
-Pintu grill rumah memang selalu bertutup & bermangga. Tapi petang semalam ade family datang. Jadi kami memang ramai dalam rumah. Jadi bukan la sengaja buka pagar and biar anak main dekat luar. Anak pun tak pernah main kat luar kalau takde family lain kat luar ,dia duduk di pintu je intai orang.
– Pkul 6.30pm tu waktu Zailani Zawawi balik kerja. so waktu tu cakap dekat anak si aryan, papa balik. So aryan tunggu la dekat pintu grill tu tunggu papanye balik. Kami duduk di meja makan tgh borak. sambil mate tengok aryan dekat pintu grill.
– Boleh kan hari semalam papanye lewat sikit. Allahu mase ni Zaliana Asmida keluar dari toilet dye nampak dekat cermin nako tu bayang orang pakai baju pink menarik aryan. Mula² ingat papanye balik,tapi pelik kenapa sorang, sebab selalunye dengan adik sorang lagi Zahirah Azian. Bile dengar aryan menangis terus dia menjerit aryan.
– Waktu dia menjerit aryan nampk orang tu lari. bile tengok dekat pintu orang tu dah takde. aryan nak nangis pegang pipi. Mase kejadian tu berlaku betul memang tak alert… sebab first ingat ade orang nak main dengan aryan, sebab kejiranan sini memang selalu main dengan aryan. Jadi sis ingat mula² takde ape². sebab kejiranan sini memang takde masalah.

IKLAN


– Lepas abg ipar dah balik, Mida tak puas hati cerita balik. Dan bile tengok pipi aryan bengkak,rase tak sedap hati. Sebab first kenapa lari bile Mida jerit name Aryan. 2. kenapa kalau dia nak main dengan aryan kenapa perlu rentap aryan sampai muke aryan luka. Tak pasti kena cekar atau kena grill. sebab mase tu tgn kiri aryan berpaut pade grill. (yang ni mmg sis tgk sbb mate tgk ke aryan sbb tu tak perasan dekat cermin nako ade orang).
– dan sebab 3 yang menguatkan lagi instint, papanye baru keluar lif mase kejadian, and nampak ade seorang lelaki pakai baju pink margenta gelap2 sikit lari lintang pukang dr balkoni bertentangan rumah kami hampir nak langgar sorang makcik. cume dye tak la tgk muke lelaki tu,sebab fikir lelaki tu mgkin tgh bergurau dengan sape2 main kejar2. Nak² pulak letih balik dari kerja.
-Mase related semua tu rase macam tak jejak tanah kaki ni. kalau la orang tu berjaya tarik aryan.. Allahu. tak tahu la sis macam mane. Bile inform pade block supaya hati² dengan anak² masing². Mereka suruh report polis. Dan hari ni akan cek cctv.

IKLAN


-Blok ni memang budak lepas je bermain. kadang boleh tengok budak kecik² turun pergi beli jajan,beli aiskrim. Macam anak sis mmg sis tak lepas keluar. Duduk la dalam rumah kalau mama tak keluar. Mungkin sebelum ni parents sini rase selamat. Sebab dieorang pun cakap ni kes pertame la dalam sejarah kawasan rumah kami.
– Sebelum ni bace cubaan culik depan rumah,rumah taman@ rumah bawah.. Tak terfikir duduk rumah tinggi yang ramai orang pun berani dia buat kerja.Rumah kami lot tepi pulak tu. Sekarang terjadi dekat diri sendri. Allahuakhbar… tak tau nk ckp cmne..
– Jadi korang hati² la. Keep alert anak masing². Walaupun depan rumah,belum tentu selamat. Orang sekarang macam². Bukan macam kite kecik² dulu bebas ke mane². main dalam semak,utan rileks je. pergi kayuh basikal pegi kedai rileks je. Sekarang dah tak selamat guys…Beringatla.. Bukan dgn penyakit je risau,dengan manusia pun risau.


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club