Penyanyi, Tasha Manshahar yang kini sedang sarat hamil anak kedua berkongsi situasi kandungannya.

Menurut Tasha saiz bayi keduanya Itu sedikit kecil jika ingin dibandingkan ketika kandungan sulung sebelum ini.

Alhamdulillah settle monthly checkup. Alhamdulillah kalini saiz baby tak sebesar masa scan Muammar dulu. Air ketuban pun normal (dulu terlebih. berenang2 kawan dkt dalam perut 😂).

Walau bagaimanapun, dia bersyukur dan gembira kandungannya dilaporkan berada dalam keadaan baik.

Gula pun okay. HB pun cantik. Syukur Alhamdulillah. Cuma tu lah, baby breech lagi 😅 Doktor kata jumpa lg 3 minggu. Hopefully by that time baby dah pusing.

Justeru, doktor meminta dia  memperbanyakkan melakukan aktiviti regangan memandangkan keadaan bayi di dalam kandungannya itu difahamkan masih lagi berasa di posisi songsang.

Doktor kata banyakkan buat position sujud tu and doa. Siapa ada tips pusingkan baby yang breech (songsang) lagi please share tauuu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tashamanshahar

Perkembangan terbaru Tasha tersebut mendapat respond ramai termasuklah rakan selebriti.

IKLAN

ikanabella I pun position Noah tak betul sampai dah nak bersalin! hujung tu miracle betul. Doctor pesan time sujud last tu baca doa sekali panjang2 dgn Noah sebesar besar tidak kt dalam sanggup mak ni pun karang doa sujud lama2 😂 tryyyy @tashamanshahar I buat menjadi walaupun waktu labor kedudukan dia masih tak betul2 engage dia mendongak sikit so lamaaa la labor nya 22jam tapiii managed Alhamdulillah.
denabahrin dena pun 2-3 weeks before beranak position baby still tak betul. Tapi lepastu selain sujud, dena busy mengemas bagai lepastu 1 week tak silap before beranak dah ready engage dah. moga dipermudahkan tasha, doa banyak banyak ❤️ dena pun doakan tasha. tak sabarrr
ummu_humayraa Masa Muammar dlu air ketuban lebih tu doc pantau tiap minggu x? Bahaya jugak eh air ketuban lebih ni. Kurang pn xboleh.
piqaramly Btol kata doktor tu.anak yg sulung dulu sonsang masa 32 minggu.saya ikhtiar dgn sujud lama2..masa sujud terakhir tu baca doa nabi yunus.kita niatlah supaya baby berpusing.next check up alhamdulillah x sonsang dah..bila masa tah pusing sbb x rasa 😅
adawiyahwahid Banyakan bercakap dgn baby insyaAllah boleh pusing lg tu.. sbb hr tu sy pon mcm tu😅 sebelum tido pujuk dia ckp dgn baby☺️
myajames31 Tips sama dgn doktor tu. Position sujud tu mmg membantu. InsyaAllah. Semoga d permudahkan ❤️

 

Sumber: tashamanshahar

IKLAN