Bila pertama kali ke rumah teman lelaki, pelbagai perasaan berkecamuk di hati. Kadang teruja, kadang berdebar, dari segi penampilan hingga ke tutur kata semua akan di ambil kira. Supaya nampak sempurna di depan bakal mentua.

Reaksi bakal mentua yang paling ditakuti, kadang diri kita tidak seperti persepsi mereka kerana pada hari tersebut, banyak yang memilih untuk berpura-pura untuk kelihatan sempurna.

Namun berlainan dengan seorang gadis bernama Bella ini. Pertama kali dia bertandang ke rumah bakal mentuanya, dia telah di sambut dengan hidangan istimewa. Mengenangkan dirinya pasti diberikan layanan istimewa, namun yang berlaku adalah sebaliknya.

Wajib Baca : ‘Mungkin Ini Hikmah Allah Hadiahkan Pada Aku’ – Rita Rudaini

Bukah sahaja dirinya diperhatikan seperti tidak tahu membuat kerja dapur, malah dia turut disuruh melakukan pelbagai kerja dapur seperti menghangatkan makanan.

IKLAN

Jujur dengan perasaannya ketika itu, dia berharap agar dirinya dilayan seperti tetamu yang lain. Seperti yang dilakukan oleh tuan rumah kepada tetamunya, melarang tetamu membasuh pinggan tetapi yang terjadi kepada dirinya adalah sebaliknya.

‘Aku tunggu kalimat larangan “Tak payah basuh, letak je”.. Tak de.. Tak de ..’

@belladeasy #stitch dengan @Nahda Azahra ♬ suara asli – Bella Deasy

Malah Bella mengatakan dia turut disuruh membasuh pinggan mangkuk yang terdapat di dalam sinki tersebut.

IKLAN

Pada ketika itu, dia sudah dapat membayangkan layanan yang akan diterima apabila menjadi menantu nanti lalu Bella memutuskan untuk tidak meneruskan hubungan dengan teman lelakinya itu.

Melalui perkongsian Bella ini, ramai juga yang bersetuju dengan tindakannya tetapi ada juga yang kurang setuju memandangkan masih terlalu awal untuk dia membuat sebarang persepsi. Biasalah kadang kala bakal mak mentua ini mahu menguji.

Bagi yang ingin mendirikan rumah tangga, pastinya penerimaan mentua terhadap anda menjadi kerisauan yang sangat besar. Usah bimbang, anda boleh amalkan surah-surah ini untuk melembutkan hati mereka. Cara Untuk Melembutkan Hati Mentua

IKLAN

Di ruangan komen pula, ramai menyatakan pendapat dan pengalaman peribadi mengenai perkara ini.

‘Ingat Kita Datang Rumah Jadi Bibik.’ Gadis Terus ‘Reject’ Bila Disuruh Cuci Pinggan Waktu Pertama Kali Ke Rumah Teman Lelaki

 

Mesti Baca :

‘Ingat Kita Datang Rumah Jadi Bibik.’ Gadis Terus ‘Reject’ Bila Disuruh Cuci Pinggan Waktu Pertama Kali Ke Rumah Teman Lelaki

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI