Buka sahaja laman sosial penuh dengan status tentang diri , keluarga dan juga kerjaya. Pendek kata, apa juga yang berlaku di sekeliling dikongsikan di media sosial. Keterbukaan tentang hal peribadi pada umum seolah-olah satu kebiasaan kini.

Termasuklah tentang hal rumah tangga, hadiah atau apa jua yang berkaitan dengan diri yang menunjukkan kebahagiaan diri dan keluarga. Berbeza dengan orang dulu-dulu, walau tak tayang apa yang dimiliki, hidup tetap kekal bahagia dengan pasangan.

Ini Sebabnya Kenapa Tak Perlu  Tayang Semua Benda Di Media Sosial. Bahagia Untuk Dirasa Bukan Dipamer. Deep!

Namun kini berbeza, malah ia seolah-olah satu kemestian yang perlu ditonjolkan untuk menunjukkan kebahagiaan masing-masing. Tak salah namun jangn keterlaluan kerana ada baik dan buruknya menayangkan segalanya di laman sosial.

Elakkan dari melakukannya kerana mahu orang lain tahu anda pasangan bahagia ternyata itu satu kesilapan. Sebab pasangan bahagia tidak akan atau jarang sekali mempamerkan kemesraan dan kebahagiaan mereka di media sosial. Ini kerana pada mereka…

Ini Sebabnya Kenapa Tak Perlu  Tayang Semua Benda Di Media Sosial. Bahagia Untuk Dirasa Bukan Dipamer. Deep!

 

1. Cukuplah hanya pasangan yang rasa

Waktu sedang enak nak menjamu selera, anda pula sibuk nak ambil gambar. Akhirnya pasangan terpaksa menunggu dan kadang berlakon hanya semata untuk dirakam dan ditayang pada orang lain di media sosial.

Betul ke ini cara terbaik untuk anda dan pasangan nikmati rasa bahagia? Tepuk dada tanya selera.

IKLAN

Jika ada pun foto yang diambil untuk tatapan peribadi bukan untuk dikongsi dan sekiranya memuat naik gambar waktu sebegini ini sekadar yang bersifat umum, bukan untuk mempamer kemesraan.

2. Perasaan bahagia itu bersifat peribadi

Pasangan yang benar-benar bahagia dalam perhubungan tidak berminat untuk menunjuk atau membuktikan mereka bahagia pada orang lain.

Pada mereka perasaan bahagia itu bersifat peribadi. Jadi tak perlu membuang masa untuk menunjukkannya kepada orang lain.

Ini Sebabnya Kenapa Tak Perlu  Tayang Semua Benda Di Media Sosial. Bahagia Untuk Dirasa Bukan Dipamer. Deep!

3. Risau takut masuk kategori RIAK

IKLAN

Kebahagiaan sejati akan menjadikan seseorang lebih rendah diri dan menghayati maknanya. Mereka faham bahawa setiap pasangan itu bahagia dengan caranya sendiri.

Apa yang buat kita bahagia, belum tentu buat orang lain bahagia jadi untuk apa ia dicanang?

4. Tak nak bahayakan kehidupan keluarga

Bawa anak ke sini, check in. Suami tak ada rumah pun, beritahu umum. Tahu tak cara ini boleh mudahkan dan dekatkan diri anda dengan kes jenayah? Cuba renungkan dan berfikir dulu sebelum buat.

5. Tak perlu bangga dengan kebahagiaan yang dimiliki

IKLAN

Setiap orang punya masalah dan ujian hidup yang berbeza. Kita mungkin bahagia tapi pasangan lain mungkin sedang berduka jadi tak perlu bangga dengan kebahagiaan yang dikecapi ini.

Tak guna membanding-bandingkan hidup kita dengan orang lain atau merasakan kehidupan kita lebih baik dari mereka.

6. Bahagia itu untuk dirasa bukan dipamer

Ketika meraikan waktu gembira bersama pasangan, mereka mahu menikmatinya bukan diganggu dengan rakaman demi rakaman gambar atau lakonan selfie untuk dimuat naik di media sosial.

Apa pendapat anda? Setuju tak bahawa kebahagiaan itu bukan untuk dipamer atau anda punya sudut pandang berbeza dalam hal ini.

Ini Sebabnya Kenapa Tak Perlu  Tayang Semua Benda Di Media Sosial. Bahagia Untuk Dirasa Bukan Dipamer. Deep!

Sumber: Nakbebel

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI